StoryEditorOCM
KulturaGLAZBENI POKLON ZA USKRS

Stijepo Gleđ Markos predstavlja album prvijenac „Moja Hridino“

Piše dv
31. ožujka 2021. - 08:56

Međunarodno priznati dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos tijekom svoje dugogodišnje karijere privukao je veliku publiku osvajajući brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima te gostujući u poznatim kazališnim produkcijama kao nositelj glavnih uloga. Osim kao istaknuti tenor svjetskog glasa publiku je privukao i kao kantautor svojim autentičnim glazbenim stilom u izvođenju pjesama kršćanske duhovne glazbe. Publika je dugo iščekivala njegov album prvijenac a Stijepo Gleđ Markos odlučio je upravo uoči Uskrsa objaviti album „Moja Hridino“ i predstaviti dvanaest pjesama koje su osmišljene kao malo hodočašće prema dubini srca.

Uz veliku uspješnicu pjesme „Psalam 18“ koja je na neki način otvorila vrata glazbenom izričaju kojim odiše album „Moja Hridino“ tu su i pjesme „Oče naš“ koju izvodi na izvornom aramejskom jeziku, „Psalam 23“, „Psalam 103“ za koje je skladao glazbu na Biblijski tekst, te brojne druge pjesme za koje je napisao glazbu i tekst a koje su već odlično prihvaćene od publike, poput pjesama „Dotakni me Isuse“ ili „Betlehemska Hostija“ koju je napisao upravo u Betlehemu.

Tenor snažnog vokala na poseban način privukao je široku publiku od malenih do starijih upravo nježnim i tihim pjevanjem koje izvire iz molitve, pokazujući snagu pjevane Božje Riječi i pružajući utjehu i ohrabrenje. Sve pjesme s albuma Stijepo Gleđ Markos izvodi uz vlastitu gitarsku pratnju kako bi imao potpunu umjetničku slobodu i slušateljima donio plod proživljenog iskustva Božje ljubavi.    

„Album Moja Hridino temelji se na „davidovski“ nježnim i tihim izvedbama koje će pomoći slušatelju kako bi u svome srcu osjetio dubinu Božje Riječi. Većinu pjesama koje su na albumu skladao sam u prvim mjesecima pandemije i teškog razdoblja kada sam dobio poticaj da kroz pjesmu ljudima donesem ohrabrenje i Božji mir. Biblijski tekstovi i snaga Božje Riječi pružali su mi utjehu u najtežim trenucima kada je melodija krenula izvirati iz molitve“. –  poručio je Stijepo Gleđ Markos

Album „Moja Hridino“ publika može nabaviti putem službene stranice www.markos.com

Za Dubrovčane album je dostupan u Dubrovačkoj katedrali.

Album „Moja Hridino“ izdan je u produkciji Aria Artis.

19. travanj 2024 16:02