StoryEditorOCM
KulturaNagrada hrvatskog glumišta

Ivici Kunčeviću uručena nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje: ‘Zahvaljujem žiriju, glumcima, ali i publici te kritici, sve su to dioničari ove nagrade‘

Piše Dv
25. studenog 2021. - 00:05

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika svečano je u srijedu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijelilo tradicionalne nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u 28 kategorija, dok su nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje uručene Ivici Kunčeviću i Ivanki Boljkovac.

Nagradu je kazališnom redatelju i bivšem ravnatelju dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara Ivici Kunčeviću uručio državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Ivica Poljičak. Kunčević se poklonio okupljenima u publici, te zahvalio žiriju na nagradi, svim svojim suradnicima, glumcima s kojima je radio tijekom više od 50 godina karijere, ali i kritici i publici.

- Sve su to dioničari ove nagrade, poručio je.

Također, za najbolje dirigentsko ili redateljsko ostvarenje nagrađen je maestro Ivo Lipanović, za dirigiranje opere "Lombardijci" Giussepea Verdija u režiji Roberta Boškovića i produkciji HNK-a Split.

19. travanj 2024 08:09