StoryEditorOCM
KulturaZAVRŠIO 13. LE PETIT FESTIVAL DU THEATRE

<br /> Programi u Domus Christi i na Velikim žalima

Piše Željko Tutnjević
19. lipnja 2017. - 12:50

Sinoć je završio 13. Le Petit Festival du Theatre.

Počelo je dugogodišnjim običajem, poetsko - glazbenim gostovanjem u Domus Christi. Korisnici su se oduševili lijepim i nadahnutim programom, kojeg su izveli Vinko Mario Prizmić, Lući Sarić i Tita Vilhunen (Finska),  u vrijeme poslije mise i prije objeda, s nostalgijom se sjetivši i svojih prvih mladenačkih ljubavi, i sami aktivno sudjelujući  i pjevajući u čast ljubavi, što niti ne čudi obzirom da je moto LPFT od prvog dana Vive l' Amour (Živjela ljubav).

Festival je završio u večernjim satima na plaži Veliki žali.
Otvorena je mini izložba slika Žana Žanetića, a potom se nastavilo do nekih ura raspjevano i rasplesano uz ritmove koje su izvodili raspoloženi trombonist Steve Johnson i dubrovački prateći band, kojeg su činili vokalist Damir Omčo Marić, Jakša Ivaniš i Ivan Vukšić, a bilo je i neslužbenik južnoameričkih ritmova koji su dodatno uljepšali i rasplesali večer.

Dubrovački dio LPFT je završio, a kako su najavili Mi Aleksandra Grönlund i Vinko Mario Prizmić Le Petit Festival du Theatre se nastavlja u gradu Hanko, u Finskoj, od 24. do 27. kolovoza 2017.

Sljedeći, 14. dubrovački dio LPFT, u lipnju 2018. će u cijelosti biti posvećen Japanu i japanskoj kulturi i umjetnosti.


Ž.T.

29. rujan 2024 00:15