StoryEditorOCM

Zelenski u neobičnom govoru: Moguće da je Putin već mrtav; Kremlj odmah uzvraća: ‘To bi on i Ukrajina voljeli...‘

Piše dv
19. siječnja 2023. - 14:40

Već mjesecima mediji pišu o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, a danas je u svojem govoru ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski istaknuo kako ne vjeruje da je Putin uopće živ, donosi Slobodna Dalmacija.

Govoreći na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu u Švicarskoj, rekao je: "Ne razumijem baš s kim i o čemu razgovarati. Nisam siguran da je ruski predsjednik – koji se ponekad pojavljuje ispred zelenog ekrana – zapravo onaj pravi. Ne razumijem je li on živ i je li on taj koji odlučuje kao ni tko tu onda odlučuje". 

“Ne razumijem kako europskim čelnicima možete obećati jednu stvar, a sljedeći dan pokrenuti potpunu invaziju na našu zemlju. Samo mi nije jasno s kim imamo posla. Ne razumijem baš s kim trebamo pregovarati. Rusija prvo treba naći nekoga, a onda predložiti nešto”, kazao je Zelenski.

U svom govoru Zelenski je također izvršio pritisak na zapadne saveznike da Kijevu daju više teškog naoružanja za borbu protiv Putinovih trupa.

Kremlj je uzvratio na ukrajinske komentare o Putinu - rekavši da on "postoji i da će i dalje postojati".

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: "Jasno je da su i Rusija i Putin veliki problem za Ukrajinu i za Zelenskog i jasno je da bi gospodin Zelenski, čisto psihološki, više volio da ni Rusija ni Putin ne postoje". 

image

Peskov: Jasno je da smo im problem

Sefa Karacan/Anadolu Agency Via Afp
18. travanj 2024 21:01