StoryEditorOCM

Vozač Ubera pokupio čovjeka iz bolnice, čuo njegovu tužnu priču pa mu - donirao bubreg! Ovo je priča o velikom čudu

Piše DV/Mozaik SD
31. ožujka 2023. - 16:50

Vozač Ubera učinio je dobro djelo doniravši bubreg potpunom neznancu kojeg je vozio kući iz bolnice, piše Daily mail

Tim Letts je 2021. vozio Uber u okrugu Cape May, u New Jerseyju te je dobio nalog da ispred centra za dijalizu u bolnici Christiana pokupi 73-godišnjeg Billa Sumiela. Sumiel je bio u očajničkoj potrebi za transplantacijom bubrega jer je patio od zatajenja bubrega, stanja koje je bilo posljedica dijabetesa. 

Tijekom vožnje, Sumiel je 33-godišnjem vojnom veteranu Lettsu ispričao o svojim zdravstvenim problemima, podijelivši s njim da je u potrazi za bubregom već tri godine. Nije ni sanjao što će se sljedeće dogoditi. 

"Otprilike na pola puta kući, nakon što smo razgovarali cijelim putem i polako postali prijatelji, Tim mi je rekao da misli "da me Bog s razlogom poslao u njegov automobil", rekao je Sumiel.

"Rekao mi je da zapišem njegovo ime i broj, ali ja sam se toliko tresao da sam jedva to i uspio", dodaje. 

Kako bi transplantacija bila uspješna, primatelj i donor moraju imati kompatibilne krvne grupe, tipizaciju tkiva i unakrsno podudaranje. To se utvrđuje krvnim pretragama. Srećom, Tim i Bill su bili kompatibilni te su njihove operacije prošle uspješno.

image
Screenshot/ Facebook

Nije potrebno napominjati da su njih dvoje od tada veliki prijatelji. Sumiel sudbonosan trenutak koji se dogodio naziva čudom, a Letts tvrdi da je presretan jer je nekome mogao dati dar života. 

"Davanje bubrega je dar života i osjećam se jako sretnim što imam taj dar. Svoj život mogu vratiti u normalu, a rehabilitacija koja mi je pružena u bolnici me svaki dan sve više tome približava.

Letts se naknadno preselio u Njemačku, ali je ostao u kontaktu sa 73-godišnji prijateljem. Objasnio je i kako se odlučio za ovako plemenit potez. 

"Nisam se kasnije na cesti htio pogledati u ogledalo i pomisliti: - Vau, čovječe, loš si. Mogao si nešto učiniti, a nisi, jer si se bojao ili jer si dopustio drugim ljudima da te odgovore od toga", prisjetio se. 

"Dobri ljudi trebaju dobre ljude koji će stati uz njih i nemojte se nazivati ​​dobrom osobom ako niste voljni pomoći drugima", dodao je. 

25. travanj 2024 11:58