StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIznenadni udar

Velika panika u Moskvi, na udaru partizana je i misteriozni objekt, naređena hitna evakuacija!

Piše Tomislav Šoštarić/JL
22. svibnja 2023. - 23:29

Nakon upada napadačkih formacija protukremaljskih oružanih organizacija Legija Sloboda za Rusija i Ruski dragovoljački korpus, ruski dužnosnici hitno su pokrenuli evakuaciju skladišta nuklearnog streljiva Belgorod-22 u regiji Belgorod, koja graniči s Ukrajinom, piše Jutarnji list.

Izjavio je to rekao Andrij Jusov, glasnogovornik Glavne uprave za obavještajne poslove ukrajinskog Ministarstva obrane (GUR), koji je govorio za nacionalnu medijsku kuću, kako javlja Ukrinform.

"Hitno, objekt Belgorod-22 - skladište nuklearnog streljiva - također se evakuira od strane Rusa. To nije daleko od Grajvorona", rekao je Jusov.

Prema riječima glasnogovornika GUR-a, zbog situacije koja se odvija u regiji Belgorod vidljivi su "elementi panike" među ruskim vodstvom. O tome posebno svjedoči evakuacija lokalnog stanovništva.

Eksplozije u regiji Belgorod

"Evakuacija vojnog objekta Belgorod-22 također je dio reakcije. Znamo da za evakuaciju ovakvih objekata morate imati plan, uključiti ozbiljnu opremu i određeni broj osoblja", istaknuo je Jusov.

Ranije je nekoliko medija izvijestilo o eksplozijama koje su u ponedjeljak navodno odjeknule u regiji Belgorod. Kasnije su se pojavila izvješća o prelasku ruskih "dragovoljaca" iz Ukrajine na taj ruski teritorij.

U ponedjeljak ujutro na Telegram kanalu Legije Sloboda za Rusiju pojavio se apel Rusima s porukom "Legija se vraća kući". "Vrijeme je da stanemo na kraj diktaturi iz Kremlja! Budite hrabri, ne bojte se ničega jer mi stižemo. Rusija će opet biti slobodna", dodaje se u objavi. Objavljene su i fotografije njihovih bijelo-plavo-bijelih zastava koje se vijore "nad oslobođenim gradovima".

25. travanj 2024 06:37