StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOSTOJI VIDEO SNIMAK

U zatvoru zadržan osumnjičeni za bacanje barskog stolca koji se odbio od zida i udario u zaštitara nakon čega je preminuo

Piše M.K./Zadarski.hr
23. svibnja 2023. - 10:05

Hrvoje Visković, sudac istrage Županijskog suda u Zadru, dao je danas izjavu nakon saslušanja dvojice privedenih kojih se dovodi u vezu s tučnjavom u biogradskom klubu Aqua pri čemu je iz za sad neutvrđenih razloga preminuo zaštitar, piše Zadarski.hr.

- Osumnjičenici se terete za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi u kojoj je osoba smrtno stradala. Za danas su bila privredena dva osumnjičenika, jednom od njih je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke dok je drugi pušten jer prema mojoj procjeni nema opasnosti njegovog utjecaja na svjedoke. Privedeni osumnjičenici su stari 30-tak godina, a još uvijek se ne znaju rezultati iz obdukcijskog mišljenja.

- Kad to doznamo, znat ćemo nešto više pa će se istraga moći širiti u nekom drugom pravcu ili se neće više širiti. Za sada je nesporno da je postojala tučnjava i da je jedna osoba smrtno stradala. Točan uzrok će se tek utvrditi. To je sve što vam za sada mogu reći - kazao je novinarima Visković.

Kako neslužbeno doznajemo, postoji snimka nadzorne kamere iz unutrašnjosti kluba na kojoj se vidi možda presudan trenutak čitavog slučaja - na snimci jedan od privedenih baca barski stolac koji udara u zid od kojega se stolac odbija i pogađa zaštitara koji je preminuo.

Kako, također neslužbeno, doznajemo, u istražnom zatvoru je zadržana upravo osoba koja se dovodi u vezu s bacanjem barskog stolca koji je odbijen od zida udario u zaštitara, dok je druga privedena osoba puštena.

Zadržana osoba nije sin općinskog načelnika Sv. Filipa i Jakova Zorana Pelicarića.

16. travanj 2024 23:29