StoryEditorOCM

Sve zbog čivave: Hrvat šetao psića po kolodvoru u Njemačkoj, a onda se dogodio skandal: vrištao je, prijetio, pa udario policajca u prsa. Evo zbog čega je planuo

Piše DV/PSD
2. srpnja 2022. - 15:17

Na glavnom željezničkom kolodvoru u Münchenu 27-godišnja Njemica vodila je svog njemačkog ovčara na povodcu kad je naišla na dvoje Hrvata s odvezanom čivavom, javlja Fenix Magazin.

Mali pas prišao je velikom, a nakon što su se ponjušili, ovčar je iznenada napao psića, koji je nakon ugriza ostao ležati na tlu sa snažnim krvarenjem. 

Vlasnik čivave, 33-godišnji Hrvat iz Milbertshofena, svom je psu pokušao pružiti prvu pomoć, a pritom je postajao sve agresivniji prema vlasnici njemačkog ovčara. Nastavio joj je prijetiti i nakon što je stigla policija.

Hrvat je glasno vrištao i gestikulirao, a u jednom je trenutku čak udario policajca u prsa. Tada je oboren na tlo i vezan.

Ispostavilo se da je bio pod utjecajem alkohola od 1,7 promila, a smirio se tek po dolasku u policijsku postaju te je nakon poduzimanja svih mjera pušten na slobodu.

Njegovu čivavu spasilačka služba je prevezla u Kliniku za životinje. 

Savezna policija istražuje ženu iz Kemptena zbog nanošenja materijalne štete, a 33-godišnjaka zbog pružanja otpora policajcima. Savezna policija Münchena ističe da propisi željezničkog kolodvora DB propisuju da psi moraju biti na povodcu, piše Fenix Magazin.

24. travanj 2024 17:52