StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNakon krvoprolića

Srpska policija u samo dva dana preuzela 3.000 komada nelegalnog oružja, ali i nevjerojatnu količinu streljiva

Piše Hina
10. svibnja 2023. - 16:09

Za prva dva dana akcije predaje protuzakonitog oružja, na koju je poslije dvije masovne pucnjave sa 17 ubijenih i dvadesetak ranjenih pozvao MUP Srbije, policija je preuzela 3.000 komada oružja i desetke tisuća komada streljiva različitog kalibra, priopćio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić 

U beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" prošle je srijede, 3. svibnja, 13-godišnji učenik ubio je iz očeva pištolja osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu, a samo dan kasnije 21-godišnji mladić hicima iz automatskog oružja i pištolja usmrtio je osmero, a ranio još 14 osoba u tri sela na području beogradske općine Mladenovac

Vučić je u nedjelju, poslije ta dva masovna ubojstva, najavio i smanjenje do 90 posto legalno izdanog oružja. U međuvremenu je MUP Srbije pozvao građane da od 8. svibnja do 8. lipnja, bez posljedica i dokaza o podrijetlu, predaju nelegalno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva.

Nastavit ćemo sa uzimanjem nelegalnog oružja, a onda uraditi analizu i svega što je legalno, rekao je Vučić

On je danas, govoreći za provladinu komercijalnu TV Pink o mjerama poduzetim poslije dva masovna ubojstva, ocijenio svrsishodnom i odluku da se u školama poveća broj školskih policajca, rekavši da su pozitivne reakcije i roditelja i učitelja i prosvjetnih djelatnika.

Nastavnici će se osjećati sigurnije, djeca i roditelji također. Nastavnici će sada imati veća prava, a djeca se neće moći ponašati bahato i siledžijski, rekao je Vučić i najavio hitan prijem novih policajaca. 
 

02. listopad 2023 06:21