StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpola čovjek, pola beštija

Rusi u Ukrajini ne ratuju protiv ljudi, nego protiv mutanata iz američkih biolaboratorija! Nije teza iz SF fima, nego rezultat službene istrage ruske Dume koju guraju Putinovi ljudi

Piše Davor KRILE/sd
20. srpnja 2022. - 21:25

Neki od najviših ruskih dužnosnika ponudili su svom narodu nadrealno tumačenje grčevitog ukrajinskog otpora okupaciji i slabog napretka svojih snaga na tamošnjim bojištima: brojni ukrajinski vojnici su, tvrde, zapravo mutanti stvoreni eksperimentima u američkim biolaboratorijima!

Tu su tvrdnju upravo javno iznijela dva ruska parlamentarna dužnosnika koji vode povjerenstvo za istraživanje misterioznih "biolaboratorija" u Ukrajini. Teza o postojanju stranih biolaboratorija u ukrajinskim gradovima bila je jedna od ključnih propagandističkih laži kojima je Kremlj na samom početku invazije pravdao svoju potrebu za intervencijom u susjednoj zemlji. Naravno da nikad nisu predočili dokaze da su pronašli ijedan navodni biolaboratorij na okupiranim područjima, ali zato imaju spektakularna saznanja o posljedicama njihova djelovanja, donosi Slobodna Dalmacija.

image

Vladimir Putin: Kako protiv mutanata?

Mikhail Klimentyev/Afp

Kako je izvijestio je ruski Kommersant, potpredsjednik ruskog Vijeća Federacije Konstantin Kosačev i zamjenica predsjednika državne Dume Irina Jarovaja objjavili su novinarima bombastične nalaze iz svoje "istrage" čiji će opšrniji sadržaj iznijeti u subotu. Testiranje krvi ukrajinskih ratnih zarobljenika, utvrdili su, otkrilo je "niz bolesti" koje sugeriraju da su na njima provođeni „tajni eksperimenti u vojne svrhe" i da je riječ o dehumaniziranim ljudskim strojevima.

“Sad jasno vidimo: okrutnost i barbarstvo koje krasi ukrajinsko vojno osoblje, zločini koje čine protiv civilnog stanovništva i monstruozni zločini koje čine protiv ratnih zarobljenika zaokružuju dojam da je kreiran sustav proizvodnje okrutnih strojeva za ubijanje, koji je u Ukrajinu implementiran pod upravom Sjedinjenih Država”, izjavila je zastupnica Irina Jarovaja predstavnicima ruske javnosti. To, po njoj, potvrđuju i 'lijekovi za poboljšanje performansi' koji se ukrajinskoj vojsci redovito daju kako bi im potpuno neutralizirali posljednje tragove ljudske svijesti i pretvorili ih u najokrutnija i najsmrtonosnija čudovišta”, ustvrdila je dužnosnica ruske Dume.

image

Irina Jarovaja, dužnosnica Dume

Aleksey Nikolskyi/Sputnik Via Afp

Naravno da Putinovi suradnici iznova nisu ponudili nikakve konkretne ili, nedajbože, logične dokaze za svoju teoriju zavjere na kojoj bi im pozavidjeli i najmaštovitiji Qanon-ovci. U svom bizarnom tumačenju da u Ukrajini ruske snage zapravo ratuju s mutantima, a ne s ljudskim bićima, spomenuli su jedino navodnu visoku prisutnost antitijela na hepatitis A u krvi zatočenih Ukrajinaca. To je, po njima, jasan dokaz projekta američkih biolaboratorija u Ukrajini, a zaključak su potvrdili i podatkom da je bivši ministar zdravlja Ukrajine bio dvojni ukrajinsko-američki državljanin koji je svojedobno radio na nabavi lijekova za liječenje hepatitisa. Sugerirali su i da su ptičja i svinjska gripa, koronavirus, majmunske boginje i razne druge zaraze sve također listom stvorene u američkim biolaboratorijima, te da iz Washingtona programiranim izazivanjem epidemija stvaraju nepredviđene situacije u različitim regijama svijeta. Ostaje nejasno  jedino zašto Amerikanci opasnim virusima napadaju i sami sebe: SAD je, kao što je poznato, po broju žrtava korone planetarni rekorder.

image

Konstantin Kosačev

/Sputnik Via Afp

Ruska doktrina o 'mutantima' neodoljivo podsjeća na sličnu beogradsku doktrinu o 'drogiranim ustašama' kojima su devedesetih okupatori u Hrvatskoj pokušavali ujedno posve dehumanizirati neprijatelja i opravdati svoje zastoje u provedbi ambicioznih ratnih planova. Ruska priča je, međutim, toliko suluda da Putinov režim prokazuje ne samo kao potpuno izopačen u masovnome zločinu, nego i u lažima koje smišljaju za njihova opravdanja.

Nasuprot brojnim izvješćima koja svjedoče da Rusi više nemaju ljudi za borbu jer ih na tisuće bježi iz postrojbi, odbijaju mobilizaciju, sabotiraju vlastitu vojnu opremu pa i pribjegavaju samoranjavanju da izbjegnu besmislenu smrt i ubijanje za čast cara Putina, ruski zakonodavci pronašli su fantazmagorično pokriće za neuspjehe pred vlastitom (ali samo retardiranom) publikom.

image

Irina Jarovaja i Konstantin Kosačev

/Sputnik Via Afp
25. travanj 2024 20:08