StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU ulozi džentlmena

Putin poslao dirljivu čestitiku za Osmi mart: ‘U vremenima iskušenja, ženska srca molitvom podržavaju naše vojnike‘

Piše dv
8. ožujka 2023. - 18:43

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pravi džentlmen. Svim pripadnicama ljepšeg spola je čestitao njihov dan, a poslao je i poruku ženama ruske vojske, prenosi N1.

“Danas, u svim gradovima naše velike zemlje se govori o ljubavi i divljenju majkama, bakama, sestrama, ženama, kćerkama, djevojkama, pokušavaju obradovati najmilije i najbliže, zagrliti ih, reći ono za što ponekad nema dovoljno vremena u svakodnevnoj strci od poslova, pokušavaju prenijeti pozdrave i ljubazne, iskrene riječi onima koji vjeruju i čekaju kod kuće, u vremenu iskušenja i rastanka”, započeo je svoje obraćanje predsjednik, prenosi Slobodna Dalmacija.

Posebno se osvrnuo na vojnikinje u svojim redovima. “Danas odvojeno želim čestitati ženama, vojnikinjama koje su odabrale najvišu misiju za sebe – obrana Domovine. Žene, djevojke iz borbenih postrojbi, vojne liječnice, bolničarke, medicinske sestre iz pukovnijskih postaja prve pomoći, one koje riskiraju vlastiti život na prvoj crti spašavajući ranjenike. Vaša hrabrost, odlučnost, hrabrost zadivljuju i najprekaljenije borce.”

image
Kremlin Press Office/Handout/Anadolu Agency Via Afp

“U teškim trenucima, u vremenima iskušenja, ravnodušnost, odaziv ženskog srca uvijek se pretvara u snažnu silu koja upućuje na najispravniji, najpravedniji i najpotrebniji način djelovanja. Ovo se sada događa. Znam kako iskreno, ponekad i nesebično, molitvom, lijepom riječi i dobrim djelima podržavate naše vojnike i časnike – kako svoje najdraže tako i potpune strance. Pišete pisma, skupljate pakete sa svime što treba, pletete maskirne mreže, dobrovoljno idete u bolnicu da se brinete za sve kao za vlastitog sina”, savjetovao je Putin.

Obraćanje je završio riječima: “Znam da muškarci čestitaju ženama na bojištu također, ponašaju se dobro prema vama i zahvalni su vam za svu pomoć koja je pružena svakom tko ju treba. Hvala vam i sretno!”

15. travanj 2024 04:06