StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDošao je i taj dan

Premijer Plenković prošetao po Stonskom mostu: posljednja dionica pristupnih cesta Pelješkom mostu otvara se za promet

Piše Ahmet Kalajdžić
19. travnja 2023. - 15:21

Uoči očekivanog svečanog puštanja u promet stonske obilaznice, hrvatski premijer Andrej Plenković u pratnji ministara i bliskih suradnika došao je na Most Ston.

Tamo mu je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.d. Josip Škorić predstavio osnovne značajke dijela donionice koja se danas pušta u promet.

Upoznao ga je s tehničkim karakteristikama tunela Polakovica (1265 metara) i Supava (1320 metara), te Mosta Ston (485 metara). Premijer je doznao da su uz glavne tunelske cijevi prokopane i tzv. servisne cijevi za slučaj opasnosti.

Nakon upoznavanja i kraćeg razgovora s vodstvom HC-a, predsjednik Vlade u pratnji domaćina i predstavnika medija prošetao je kolnikom Mosta Ston i potom se za uspomenu fotografirali.

Potom su produžili prema Sparagovićima, gdje se očekuje svečano puštanje posljednje dionice pristupnih cesta Pelješkom mostu u promet. Plenkovića su u obilasku pratnici ministar prometa Oleg Butković, potpredsdjenik Vlade Branko Bačić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, kao i ministrice poljoprivrede Marija Vučković, te kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

16. travanj 2024 16:06