StoryEditorOCM

Počela sjednica Vlade, Plenković poručio: Sad kad su stvari krenule nabolje, oni žele otvaranje svega. E, pa ne može to tako!

Piše DV/SD
4. veljače 2021. - 13:40
Zagreb, 040221. Nacionalna sveucilisna knjiznica, Hrvatske Bratske Zajednice 4. Odrzana 42. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.CROPIX

U tijeku je sjednica Vlade, a uvodno se ministrima i javnosti obratio premijer Andrej Plenković.

- Hvala ministrima Medvedu i Miloševiću na aktivnostima na potresom pogođenom prostoru. Želim istaknuti današnju odluku o završetku izgradnje autoceste Zagreb - Sisak. To je projekt koji će raditi Hrvatske autoceste, a bit će realiziran u sljedeće dvije, dvije i pol godine. Tako bismo naslonili i Sisak i Petrinju u smislu prometne povezanosti na glavni grad Zagreb, piše Slobodna.

Što se tiče epidemije, vidite da nam broj zaraženih padaju. Peti smo u EU po tjednom prosjeku novozaraženih. Smanjuje se broj preminulih i ono što je posebno važno je da nastavimo trend.

Brojne zemlje unutar EU pooštravaju mjere, a mi smo došli u poziciju da možemo ići u postupno popuštanje mjera. Uz veliki oprez vodimo računa da sve ono što činimo protiv ove globalne pošasti bude postupno i balansirano u cilju zaštite građana. Vlada nema luksuz biti u cipelama epidemiologa ili poduzetnika. Taj luksuz nemamo. Drugi akteri koji nemaju tu odgovornost to mogu. Mi moramo voditi računa o funkcionalnosti gospodarstva, društva, javnih financija... U tom pogledu u demokraciji je normalno da postoje prosvjedi, protesti koji ne moraju biti na tragu Vladinog puta. No ono što je važno je da trebamo staviti na stol činjenice i argumente. U brojnim EU zemljama su zatvorene trgovine, javni prijevoz, škole, uveden policijski sat.

Sad kad je sve u Hrvatskoj počelo ići nabolje, ti akteri žele otvaranje svega. E, pa ne može to tako. Ne zato što mi to ne bismo htjeli, nego zato što to nije realno, rekao je Plenković, javlja N1.

18. travanj 2024 17:05