StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČUDNE OKOLNOSTI

Otkriveni nalazi obdukcije i detalji misterioznog ubojstva u Skoplju: hrvatski rukometaš pao je od udaraca i potiljkom udario u beton. Bio je bez svijesti, ali nastavili su ga udarati po glavi...

Piše dv
9. travnja 2022. - 17:26

Državni tužitelj Tužiteljstva u Skoplju izdao je nalog za obdukciju tijela preminulog rukometaša Butela, 27-godišnjeg Denisa Tota, prenosi Slobodna Dalmacija. Tužitelj je zatražio i snimke uličnih nadzornih kamera, kao i one iz noćnog kluba koji je mladić posjetio prije smrti, a zahtjeva i saslušanje nekoliko osoba koje su svjedočile događaju, piše Nova Makedonija.

"Na osnovi pregledanih videozapisa identificirane su tri osobe za koje će predmetni tužitelj, nakon zaprimljene kaznene prijave, izdati naredbu za provođenje istražnog postupka, zbog osnovane sumnje da su osumnjičeni, među kojima i 19-godišnja djevojka, počinili kazneno Ubojstvo. Dvojica osumnjičenih lišena su slobode i danas će biti privedeni sucu Osnovnog kaznenog suda u Skoplju, dok se za prvoosumnjičenim traga", navodi se u priopćenju tužiteljstva.

S obzirom na težinu kaznenog djela i kaznu koja počiniteljima prijeti, te kako bi se osiguralo nesmetano vođenje postupka, tužiteljstvo smatra da su ispunjeni zakonski uvjeti za određivanje najstrože mjere osiguranja prisutnosti pa će za sve osumnjičene predložiti pritvor. 

Poznati su prvi nalazi obdukcije

Na Zavodu za sudsku medicinu danas je u jutarnjim satima obavljena obdukcija preminule osobe. Prema prvim nalazima, iako nije bilo vidljivih ozljeda, smrt je bila nasilna i nastala je od posljedica ozljeda mozga uzrokovanih udarcima.

"Kazneno-pravni događaj dogodio se jučer u ranim jutarnjim satima, ispred noćnog kluba u Skoplju, kada su osumnjičeni nakon kraće verbalne svađe napali sada preminulog hrvatskog državljanina te ga više puta udarili šakama i nogama. Pokojnik je pao od udaraca i potiljkom udario u beton te izgubio svijest. Trojica osumnjičenih nastavili su ga udarati po glavi, a potom su napustili mjesto događaja. Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je Hitnu pomoć, nakon čega je pretučeni mladić prebačen na hitni prijem Klinike "Majka Tereza" u Skoplju. Prema prvim informacijama, pretučeni mladić je imao zastoj srca, oticanje mozga, odsječen jezik i visoku tjelesnu temperaturu. Nakon prijema stavljen je na respirator i bio je u životnoj opasnosti, a sutradan je, unatoč pokušajima reanimacije, preminuo", navode iz tužiteljstva.

Obavljen pretres stana jednog od osumnjičenih

Makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo detalje istrage vezane za smrt Butelova rukometaša.

Nakon analize dostavljenih snimki i ostalih aktivnosti ​​​BIA Skoplje (sigurnosno-informativne službe), MUP je priopćio da su utvrđene sljedeće činjenice:

"Dana 7. travnja oko 3.30 sati ispred noćnog kluba u Gradskom parku došlo je do verbalne svađe između osobe D.T. (27) iz Republike Hrvatske, s privremenim boravkom u Makedoniji, i osoba A.Lj. (28), K.L. (19) i A.K. (22) iz Skoplja, pri čemu su ova trojica napala i udarila D.T. u glavu. On je pao, udario glavom u asfalt i izgubio svijest.

Osoba je prevezena u Hitni centar Klinike 'Majka Terezija', gdje joj je ukazana liječnička pomoć uz reanimaciju i stavljena je na respirator, u kritičnom stanju.

Prema riječima liječnika, ozlijeđena je osoba imala srčani udar te je bila u životnoj opasnosti. Jučer je podlegla ozljedama.

Događaj je, kako je priopćeno iz MUP-a, izvijestilo dežurnog državnog odvjetnika Osnovno državno odvjetništvo u Skoplju i po njegovom nalogu tijelo preminulog predano na obdukciju", navodi MUP.

Kako piše Slobodna Dalmacija jučer je u nazočnosti branitelja obavljen službeni razgovor s više osoba, među kojima i dvoje osumnjičenih, A.K. i K.L. Treći osumnjičeni, A.Lj., još uvijek je nedostupan te je izvršen pretres njegove kuće, iz koje su oduzeti  predmeti koji će biti dostavljeni na vještačenje, stoji u priopćenju, prenosi Nova Makedonija.

19. travanj 2024 18:04