StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Ljudska hijena‘

Nevjerojatna priča: zloglasni ubojica pobjegao iz zatvora dok su čuvari gledali utakmicu Argentine i Hrvatske, uslijedio je krvavi pohod...

Piše SN
22. prosinca 2022. - 07:30

Nevjerojatna priča stiže iz Argentine. Za vrijeme utakmice Argentine i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, čuvarima je pobjegao zloglasni ubojica Roberto Jose Carmona i napravio novo krvoproliće.

Ovaj 60-godišnji kriminalac, koji nosi nadimak Ljudska hijena (La Hiena Humana), je više puta osuđivan, a na kraju je osuđen i na doživotnu kaznu. Iz nekog je razloga dobio dopust da posjeti svoju djevojku u naselju Las Violetas, a dok su čuvari gledali utakmicu Argentine i Hrvatske im je uspio pobjeći - pišu Sportske novosti.

Čuvala ga šestorica

Iako su ga čuvala šestorica čuvara iz zarvora Chaco, Carmona je iskoristio njihovu fascinaciju Messijem i trenutak nepažnje. U 15. minuti utakmice im je rekao da mora na WC pa je kroz glavna vrata kuće jednostavno odšetao van. Nakon toga je ušao u taksi i ubio vozača kojeg je nekoliko puta izboo nožem. Krenuo je dalje i u novom pohodu ranio još dvoje ljudi prije nego je opet uhićen.

Ljudsku hijenu se tereti za kaznena djela utaje, teškog ubojstva, pljačke i upotrebu oružja, a pod istragom su se našli i čuvari Jorge Antonio Sanchez (vozač), David Bravo, Leonardo González (šef), Juan José Penayo, Líber Omar Salina i Walter Gómez koji su opuženi za pomaganje u bijegu.

Argentinci za sada ne istražuju i suce koji su mu odobrili odlazak iz zatvora, no i oni bi se uskoro mogli naći pod povećalom nakon nezapamćenog skandala i novog kroprolića Hijene. Carmonu su, nakon novog privođenja, smjestili u dio zatvora Cruz del Eje u kojem je sigurnost na najvećem nivou, a još se odlučuje hoće li novo suđenje biti održano pred sucem ili putem videopoziva.

Istraga pokazuje teške previde čuvara

Istraga u kući iz koje je Carmona pobjegao pokazuje kako je nemoguće da su redari, koji su gledali nogometnu utakmicu, previdjeli njegov izlazak kroz ulazna vrata jer je riječ o manjem objektu u kojem se prostori spajaju. Zato su optuženi i čuvari, a jedino se za sada izvukla djevojka za koju nije utvrđeno da je pomagala u bijegu.

Ostaje i pitanje što je točno Carmona htio napraviti. U svojem je pohodu sjeo u taksi i odmah ubio taksista Josea Bocalona, a onda pokušao voziti taksi koji je ubrzo završio u rasvjetnim stupovima. Nakon toga je otišao do obližne tržnice gdje je ukrao novo vozilo.

Kako nije bio u stanju voziti, zamolio je jednu mladu ženu u blizini klinike Velez Sarsfield da ga odveze od tamo, ali na kraju je i nju ozlijedio. Navodno ga je kasnije jedan motociklist odveo do četvrti Los Naranjos, a dva sata nakon filmskog bijega je uhoćien kod Agote i Alirante Brown što je jako blizu kuće iz koje je i pobjegao.

Osim toga, pitanje je i kako je uopće dobio dopust da u kući svoje djevojke gleda utakmicu Svjetskog prvenstva nakon što je u dva zatvora već ubio dva zatvorenika.

Ljudska hijena - droga, silovanja, ubojstva...

Carmona je rođen 1963. godine, a njegov život obilježio je teški kriminal. Osuđivan je za krađu, silovanje i serijska ubojstva, a zbog svojeg životinjskog ponašanja i nosi nadimak La Hiena Humana.

18. travanj 2024 20:32