StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetostala bez brata

Na misi za Mateja Periša bila je i Beograđanka koja je u svojoj obitelji prošla sličnu tragediju: ‘Isti datumi! Srce mi je reklo da dođem...‘

Piše DV/Portal SD
21. svibnja 2022. - 08:36

U Crkvi svetog Ante u Beogradu jučer je održana misa za Mateja Periša. Ispred crkve se okupio veliki broj građana, a stigla je i žena koja je u obitelji doživjela gotovo istu tragediju.

Beograđanka Snežana je kraj križa ostavila bijele ruže. Ona je otkrila nevjerojatnu podudarnost dviju tragedija. Naime, njezin brat nestao je u Dunavu istoga dana kada i Matej Periš, 31. prosinca, piše Objektiv.

- Jako mi je teško, strašno sam potresena zbog ovoga. Nije mi dobro, tuga. Previše je podudarnosti u ovom slučaju, datuma... sve me je to navelo da dođem ovdje. Pratila sam potragu, rekla je Snežana i dodala.

- Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. prije 30 godina moj brat je nestao u Dunavu, prevrnuo se čamac s njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet mjeseci kasnije, 18. svibnja... Isti datumi kao kod Mateja.

image

Matej Periš

Privatni album

Živim u blizini i morala sam doći. Znam što to znači. Imat će roditelji što sahraniti, imat će gdje otići isplakati se, zapaliti svijeću. To su strašne stvari. Četvorica prijatelja mog brata nikada nisu isplivala, rekla je.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je rekao da je Matej pronađen na dan kada se slavi mučenik Feliks iz vremena Dioklecijana.

- Braćo i sestre, da bismo Mateju iskazali posljednju počast, stojimo pored mrtvog tijela. Vjerom koja traga govorimo da ovo nije svršetak jer naš Bog je Bog živih. Mrtvo tijelo odlazi, ostaje nam ime Mateja, koje s poštovanjem izgovaramo. Bože, sjeti se njegovog imena, što si ga ti sam upisao u dlan svoje ruke, rekao je Hočevar i zamolio prisutne da se nakratko pomole u tišini za Mateja.

17. travanj 2024 00:05