StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAT UKRAJINA

Masovni napad dronovima na glavni grad Rusije: ‘Sve hitne službe su na terenu!‘

Piše jl/hina
30. svibnja 2023. - 09:37

Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti, rekao je na komunikacijskoj platformi Telegram da je nekoliko dronova srušeno dok su se približavali Moskvi, piše The Guardian.

Nije poznato tko ih je lansirao i njima upravljao.

Nekoliko ruskih kanala na Telegramu ustvrdilo je da je rano u četvrtak vatra otvorena na između četiri i 10 dronova koji su se kretali prema Moskvi i području oko grada.

AFP piše da je Moskva rijetko kada bila meta dronova, ali da su drugi gradovi često bili na udaru takvih napada.

 

Jedna osoba poginula u požaru u zgradi u Kijevu

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko rekao je da je jedna osoba poginula u požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u kijevskoj četvrti Holosivski nakon što je na nju pali ostaci drona, piše The Guardian.

Kličko je dodao da je iz te zgrade evakuirano 20 osoba te da je jedna starija žena hospitalizirana. "Dvama je osobama licu mjesta pružena liječnička pomoć", rekao je Kličko.

 

Gradonačelnik Moskve: Nekoliko dronova udarilo u zgrade

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je u utorak da su dronovi udarili nekoliko zgrada u glavnom gradu Rusije te na njima prouzročili manju štetu, piše The Guardian.

 

Sobjanjin je dodao da u tim incidentima nije bilo teže ozlijeđenih.

- Sve hitne službe nalaze se na terenu - rekao je Sobjanjin.

Ruska državna novinska agencija RIA rekla je da je nekoliko stanovnika jedne stambene zgrade na jugu grada evakuirano.

Reuters piše da je nekoliko ruskih kanala na komunikacijskoj platformi Telegram ustvrdilo da je rano u utorak srušeno između četiri i 10 dronova.

Niti Reuters niti The Guardian nisu mogli potvrditi navedene tvrdnje.

Ukrajinske zračne snage uništile više od 20 dronova u napadu Rusije na Kijev

Ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima koje je Rusija pokrenula na Kijev u ranim jutarnjim satima u utorak, priopćile su ukrajinske vojne vlasti.

Rusija je u ranim jutarnjim satima u utorak pokrenula novi val napada na Kijev, uslijed kojeg je najmanje jedna osoba poginula, a četiri osobe su ozlijeđene.

19. travanj 2024 10:40