StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVIRALNA SNIMKA

Makljaža u parlamentu, zastupnici trudnu kolegicu šutnuli u trbuh pa završili iza rešetaka: Onesvijestila se...

Piše S.N./JL
3. siječnja 2023. - 10:37

Dva zastupnika oporbe iz Senegala osuđena su na šest mjeseci zatvora jer su tijekom rasprave o proračunu trudnu kolegicu šutnuli u trbuh, piše BBC.

Zastupnici su napali Amy Ndiaye nakon što je kritizirala vjersku figuru iz redova oporbe, prenosi Jutarnji list.

Sudac je također naredio Mamadou Niangu i Massati Sambu da gospođi Ndiaye plate pet milijuna CFA franaka (oko 8100 dolara) odštete.

Javnost je incident osudila te je potaknuta rasprava o pravima žena.

U videu koji se dijeli na internetu, vidi se zastupnik Samb kako prilazi gospođi Ndiaye i šamara je tijekom rasprave o proračunu 1. prosinca. Ona na njega potom baca stolac, no u isto vrijeme dobiva udarac u trbuh od drugog kolege zastupnika. Zatim izbija svađa i tučnjava dok drugi zastupnici pokušavaju smiriti situaciju.

Amy Ndiaye, članica vladajuće koalicije Benno Bokk Yakaar, onesvijestila se u parlamentu nakon napada i postojala je bojazan da će izgubiti bebu.

Kasnije je otpuštena iz bolnice, iako je ‘i dalje u iznimno teškoj situaciji‘, rekao je njezin odvjetnik Baboucar Cissé.

Unatoč video dokazima, odvjetnici zastupnika Nianga i Samba tvrdili su na sudu da njihovi klijenti nisu fizički napali gospođu Ndiaye.

Također su - posve pogrešno - tvrdili da su dvojica zastupnika imuni od kaznenog progona.

‘Ostat će u zatvoru dok čekaju žalbu‘, rekao je jedan od njihovih odvjetnika Abdy Nar Ndiaye. 

U senegalskom parlamentu vladaju napetosti otkako je vlada izgubila većinu na parlamentarnim izborima u srpnju prošle godine.

23. travanj 2024 00:22