StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPROGOVORIO AGENT

Bivši špijun MI6-a potvrđuje nagađanja o Putinovoj teškoj dijagnozi: ‘Ozbiljno je bolestan, 24 sata ga prate ovi ljudi. U Kremlju je sve veći kaos‘

Piše dv
21. svibnja 2022. - 16:20

Spekulacije o narušenom zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina sve su češća, mediji sve glasnije nagađaju o njegovoj dijagnozi.

U tome prednjače britanski mediji, a njihov tabloid Mirror donosi nova nagađanja. U medije je sada istupio bivši britanski obavještajac Christopher Steele koji kaže kako je Putin stalno okružen liječnicima.

Putin prevezen na hitnu operaciju? Ruski predsjednik izgleda sve gore, zadnji sastanak ponovo je potaknuo nagađanja o njegovoj dijagnozi

Steele je u obavještajnoj službi MI6 u Londonu između 2006. i 2009. godine vodio odjel za Rusiju, a sada je za britanski radio LBC kako "točni detalji" Putinovog stanja još uvijek nisu poznati, čak niti njegovim visokopozicioniranim kolegama. No, tvrdi kako je poznato da je Putinu potrebna 24-satna medicinska njega.

"Očito je da je ozbiljno bolestan - nije jasno koliko je to terminalno i je li neizlječivo, u to ne možemo biti potpuno sigurni. No, svakako to stanje ima ozbiljan utjecaj na upravljanje Rusijom", kazao je Steel.

Posljednjih tjedana spekulira se o raznim bolestima od kojih bi mogao bolovati Putinu, a najčešće se spominje rak. Pisalo se i kako je ruski predsjednik odveden na hitnu operaciju kako bi mu izvadili tekućinu iz trbuha, koja se, inače, nakuplja kod bolesnika s rakom, cirozom ili nekom infekcijom.

I ukrajinski general bojnik Kirilo Budanov kazao je kako je Putin boluje od raka te kako je u Rusiji u tijeku operacija njegovog micanja s pozicije.

Steel to potvrđuje:

"U Kremlju je sve veći nered i kaos, nema jasnog Putinovog političkog vodstva, on je sve bolesniji i u vojnom smislu strukture zapovjedništva ne funkcionriaju kako bi trebale."

 

19. travanj 2024 21:11