StoryEditorOCM

Bivši policijski inspektor: ‘Speed objašnjava Matejevo neobično ponašanje, čak i silazak do rijeke. Ova tragedija je pokazatelj‘

Piše dv
21. lipnja 2022. - 21:32

Lambe Đorelijevski, bivši inspektor Odjela za droge beogradske policije, objasnio je za portal Nova.rs da je konzumacija amfetamina uzrok dezorijentiranog ponašanja Splićanina Mateja Periša u noći kada je nestao, 30. prosinca prošle godine.

Objavljeni rezultati obdukcije Mateja Periša: u krvi su mu nađeni speed i alkohol, u uzorku kose trag kokaina, nema osnovane sumnje da je smrt posljedica kaznenog djela

Nenad Periš nakon objave rezultata obdukcije za ‘Slobodnu‘: ‘Iz Beograda nisam dobio nikakav službeni dokument. Mislim da bi videonadzor dao odgovor na pitanje...‘

Na snimkama kamera za video-nadzor koje su se pojavile tijekom potrage za pokojnim Matejem, vidjelo se kako on, samo u majici s kratkim rukavima, trči beogradskim ulicama, kao i trenutak kada silazi niz stepenice koje vode do Save, prenosi Slobodna Dalmacija.

Iako je bilo raznih teorija, od toga da je nesretni mladić od nekoga bježao, do toga da je trčao na sastanak s nekim, sve te tvrdnje su opovrgli rezultati obdukcije. Prema riječima inspektora Đorelijevskog, velika koncentracija amfetamina u organizmu sve objašnjava.

- On je uzeo previše speeda i to je promijenilo njegovo ponašanje. To što je i pio, samo je usporilo djelovanje narkotika, ali se po snimkama vidi da je on dezorijentiran i da ne vlada u potpunosti sobom. To objašnjava i njegov silazak do rijeke, čega, moguće, nije bio ni svjestan, objašnjava umirovljeni inspektor beogradske policije.

Prema njegovim riječima, ako je u pitanju velika količina amfetamina, pitanje je bi li nesretni Splićanin ostao živ čak i da nije ušao u Savu, koja je te noći bila hladna i nabujala, a nosila je i masu otpadaka, granja i panjeva.

- Ubrzava se puls, moguće je da bi mu srce toliko ubrzano kucalo da bi u jednom trenutku stalo. Taj tragičan događaj samo pokazuje koliko droga može biti smrtonosna, a to što je bio sportaš nije mu pomoglo. Upravo naprotiv, objašnjava ovaj iskusni policajac za portal Nova.rs.

17. travanj 2024 00:25