StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIZJAVA PREMIJERA|

ANDREJ PLENKOVIĆ: Nastavljamo sa mjerama od 4000 kuna po zaposlenom i plaćanju fiksnih troškova i u travnju

Piše DV
24. ožujka 2021. - 14:54
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovic cijepio se jutros cjepivom Astra zeneca kao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovic, te  ministar zdravstva Vili BerošDamjan Tadic/Cropix

Vlada je danas odlučila da zaključkom zadužimo vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da se zadrži mjera od 4000 kuna i za travanj za sve one subjekte koji su prema kriterijima u mogućnosti tražiti tu vrstu podrške. Nastavit ćemo i s mjerom za nadoknadu fiksnih troškova za one subjekte kojima je zbog ograničenja poslovna aktivnost onemogućena, rekao je Plenković nakon sjednice užeg kabineta Vlade RH, prenosi N1. 

Struja će biti i u travnju nadoknađena za sve one koji su nastradali u potresu na Banovini. Hrvatske autoceste će nastaviti s nenaplatom cestarine od Zagreba prema Sisku i u mjesecu travnju, rekao je Plenković.

Govorio je i o epidemiološkoj situaciji.

Gledat ćemo u svim onim situacijama gdje je epidemiološka slika lošija, da se razmotri prelazak na model C obrazovanja, tj. da škole pređu na online sustav. Detaljnije o tome ćemo govoriti sutra, odnosno u petak, rekao je Plenković.

Što se tiče cijepljenja, jutros smo Beroš, Jandroković i ja primili cjepivo AstraZenece. To je naš doprinos da pokažemo da su sva cjepiva učinkovita protiv covida-19, rekao je Plenković, prenosi N1.

19. travanj 2024 13:06