StoryEditorOCM

Strava u Njemačkoj: djevojčica (12) priznala ubojstvo godinu dana starije prijateljice, istražitelje šokirao video

Piše Hina
21. ožujka 2023. - 06:53
Lijevo: kadar iz videozapisa na kojem se može vidjeti kako Luise Frisch i jedna od osumnjičenih tijekom pandemije piju gazirane sokove; desno: kadar iz videozapisa koji je drugoosumnjičena objavila nakon što je pronađeno Frischino tijeloScreenshot TikTok

Njemačka školarka Luise Frisch (12) i 13-godišnjakinja koju se tereti za njezino ubojstvo pojavljuju se u videozapisu koji je objavljen na društvenoj mreži TikTok, piše Daily Mail.

Na videu se može vidjeti kako Frisch i druga djevojčica piju gazirana pića i nose zaštitne maske. Kako navodi Daily Mail, snimka je nastala tijekom karantene koja je uvedena zbog pandemije koronavirusa SARS-CoV-2. Doznalo se i da je 13-godišnja nekoliko sati nakon što je 12. ožujka pronađeno Frischino tijelo objavila video na kojem se može vidjeti kako pleše.

Podsjetimo, dvije djevojčice starosne dobi od 12 i 13 godina priznale su ubojstvo 12-godišnje Frisch, koja je u nedjelju pronađena mrtva u blizini svog doma u Freudenberg u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

- Nakon prvog ispitivanja djevojčice su dale proturječne iskaze, a nakon ponovnog ispitivanja su priznale djelo - rekao je glasnogovornik policije u Koblenzu. Djevojčice neće kazneno odgovarati za ubojstvo Frisch jer je u Njemačkoj donja granica za kaznenu odgovornost 14 godina.

- To ne znači da se s njima ništa neće dogoditi. Ona se nalaze u rukama centra za skrb mladeži - rekao je državni odvjetnik Mario Mannweiler.

Frisch je nestala u subotu dok se pješice vraćala kući od prijateljice. Nestanak je prijavljen jer nije došla kući, a nije se javljala ni na mobitel. Pokrenuta je potraga u kojoj je sudjelovao veliki broj policajaca. Njezino tijelo pronađeno je u nedjelju u blizini željezničkog tunela.

Policija je rekla da 13-godišnjakinja i 12-godišnjakinja koje se terete za ubojstvo Luise Frisch dolaze iz obitelji srednje klase te da su zajedno sa svojim obiteljima prebačene na drugu lokaciju. Daily Mail navodi da su sve tri išle u Srednju školu Esther Bejarano u Freudenbergu te da su navodno bile "najbolje prijateljice".

Otac 12-godišnjakinje radi u banci i blagajnik je seoskog benda u kojem svira vojničku trubu. Obitelj živi u dvokatnici na rubu Freudenberga. Frisch je ubijena nakon što je bila na druženju u toj kući. Navodi se da je tamo i prespavala. Osumnjičena 12-godišnjakinja tamo je živjela sa svojim roditeljima, djedom i dvoje braće i sestara.

Voditelj kafića u Freudenbergu rekao je da je svaki dan viđao 13-godišnjakinju koju se tereti za ubojstvo Frisch. - Bila je poput svih djevojčica te dobi. Slatka i nevina. Barem se tako činilo - rekao je voditelj kafića. - Često je dolazila u kafić kako bi uzela hranu za sebe i djeda - dodao je voditelj.

- Šokiralo nas je što su svi koji su uključeni u taj slučaj toliko mladi. To su samo djeca. Tko zna što im je bilo da su nekoga izbole više od 30 puta. To je užasno - ustvrdio je voditelj kafića.

Dom osumnjičene 13-godišnjakinje od kafića je bio udaljen nekoliko minuta vožnje automobilom. Njezin je otac navodno vatrogasac i smatra se da je sudjelovao u potrazi za Frisch. Susjedi njezine obitelji rekli su da im je ubojstvo Frisch neshvatljivo.

- To su bila djeca. Njezinu obitelj nismo danima vidjeli, ne znamo hoće li se vratiti u svoj dom - rekli su susjedi.

Navodi se da je moguće da će obitelji osumnjičenih djevojčica obitelji Luise Frisch možda morati platiti odštetu. Naime, ako djeca starija od sedam godina namjerno naprave nešto protuzakonito, protiv njih se može podnijeti građanska tužba. U tom slučaju, građanski bi sud odredio visinu odštete, a djevojčice bi je počele plaćati čim bi se zaposlile. Rok za isplatu odštete može iznositi čak i 30 godina.

Osumnjičenim je djevojčicama pružena psihijtarijska pomoć, a moguće je da će one i njihove obitelji dobiti nove identitete.

19. travanj 2024 23:12