StoryEditorOCM
Crna kronikaU oklahomi

Sedam dana nakon masakra u Teksasu, novo krvoproliće u SAD-u; muškarac pucao po ljudima u bolnici, ubio najmanje tri osobe

Piše Hina, JL
2. lipnja 2022. - 07:18

Najmanje su tri osobe ubijene u srijedu u pucnjavi u bolnici u Tulsi, u saveznoj državi Oklahomi, na jugu Sjedinjenih Država, priopćila je tamošnja policija koja dodaje da je napadač mrtav.

"Možemo potvrditi da su četiri osobe mrtve, među njima napadač" u pucnjavi u Bolnici svetog Franje, objavila je lokalna policija na Twitteru.

Ranije je bila izvijestila da je "tijekom poslijepodneva" intervenirala nakon što je "muškarac s puškom" ušao u bolničku zgradu.

"Policajci trenutačno provjeravaju sve prostorije u zgradi, ali i izvan nje kako bi otklonili eventualnu prijetnju", dodaje u priopćenju u kojemu navodi da je "više od 10 osoba ranjeno, ali da nitko nije u životnoj opasnosti".

Napadač se ubio, rekao je za lokalnu televiziju gradski vijećnik Jayme Fowler. "Tri nedužna prolaznika izgubila su život", dodao je.

Policija je izvijestila da još uvijek neće iznositi identitet napadača zbog istrage koja je u tijeku. Zamjenik policije u Tulsi Eric Dalgleish izvijestio je novinare da napadač ima između 35 i 40 godina. Također je rekao da se napad između ostalog dogodio na drugom katu zgrade na odjelu ortopedije.

image
J Pat Carter/Afp
image
J Pat Carter/Afp

Motiv i okolnosti krvoprolića zasad su nepoznati. Zasad neimenovani napadač imao je uz sebe i pušku i pištolj, priopćila je policija.

Američki predsjednik Joe Biden obaviješten je o pucnjavi, priopćila je Bijela kuća koja dodaje da pomno prati situaciju i da je mjesnim vlastima ponudila svu potrebnu pomoć.

Pucnjava se događa tek nešto više od tjedan dana nakon pokolja u školi u Uvaldeu, u Teksasu, gdje je 18-godišnjak ubio 19 djece i dvije učiteljice.

Masovne pucnjave na javnim mjestima pošast su koju američke vlasti dosad nisu uspjele zaustaviti.

25. travanj 2024 11:32