StoryEditorOCM
Crna kronikaAKCIJA POLICIJE I USKOK-A

Razbijen lanac krijumčara: Prošvercali više od 1,5 tona kokaina, pali zbog aplikacije Sky

Piše dv/Hajdi Karakaš Jakubin, Marin Dešković/JL
14. travnja 2022. - 10:15

Policija i USKOK započeli su u srijedu veliku akciju usmjerenu razbijanju krijumčarskog lanca kokaina koji je u naše krajeve stizao iz Južne i Srednje Amerike.

Prema prvim informacijama, na području Hrvatske, ali i u inozemstvu uhićeno je desetak osoba, među kojima ima i stranih državljana. Jutarnji list neslužbeno doznaje da su istražitelji kao glavnog osumnjičili 51-godišnjeg Petra Ćosića zvanog Šarac, starog policijskog znanca. Osim njega, među osumnjičenima je još i posrnuli zagrebački poduzetnik Oliver Čokara koji u zatvoru služi kaznu upravo zbog krijumčarenja kokaina kroz luku Ploče.

Podsjetimo, riječ je o slučaju zaplijene više od 50 kilograma kokaina prošvercanom u kontejneru s bananama preko Luce Ploče u ožujku prošle godine kada su prilikom vađenja kokaina iz ležišta kontejnera uhićeni, među ostalima, i zagrebački poduzetnik Oliver Čokara. USKOK je Čokaru i dvojicu suokrivljenika optužio za krijumčarenje 56,2 kilograma. Čokara se nagodio s USKOK-om na šest i pol godina zatvora, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna od milijun i pol kuna.

25. travanj 2024 03:28