StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JAVLJA

Pretražili dvije kuće u Dubrovniku i Pločama, pogledajte što su našli

Piše dv
11. studenog 2022. - 11:58

Tijekom posljednja dva dana, temeljem sudskih naredbi, pretražene su dvije obiteljske kuće, jedna na području Ploča, a druga na području Dubrovnika. Pretragom je pronađena marihuana i Amphetamine speed koji je u oba slučaja bio raspoređen u manja pakiranja, namijenjen daljoj prodaji konzumentima s područja Dubrovnika i Ploča.

U prvom su slučaju, pretragom obiteljske kuće u Pločama, koju koristi 39-godišnjak, policijski službenici Policijske postaje Ploče u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, pronašli su i, uz potvrdu, oduzeli 387 grama marihuane koja je bila raspoređena u staklenke, pvc vrećice i aluminijske folije.

Osim marihuane, pretragom je pronađeno i 492,2 grama Amfetamin speeda koji je bio raspoređen u tri pvc vrećice i precizna digitalna vaga na kojoj su bili tragovi marihuane.

Osumnjičeni 39-godišnjak je višestruki počinitelj kaznenih djela iz oblasti zlouporabe droga, imovinskog kriminaliteta i kaznenih djela protiv života i tijela, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je pronađena droga bila namijenjena daljoj prodaji konzumentima.

U drugom su slučaju policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik, tijekom prometne kontrole, u ranim jutarnjim satima 10. studenoga, zatekli 19-godišnjaka sa 153,1 grama Amphetamine speeda.

Droga je bila pakirana u šest aluminijskih folija, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je pronađenu drogu 19-godišnjaku dao 26-godišnjak čija kuća, koja se nalazi na području Dubrovnika, pretražena tijekom jučerašnjeg dana.

Pretragom je pronađen mobilni uređaj, manja količina marihuane i Amphetamin speeda koja droga je bila pakirana u manja pakiranja i namijenjena daljoj preprodaji.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni 39-godišnjak, 19-godišnjak i 26-godišnjak su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

19. travanj 2024 03:16