StoryEditorOCM
Crna kronikaSUSJEDSTVO: PUCNJAVA U TREBINJU

Pokušaj ubojstva bivšeg policajca

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
10. lipnja 2017. - 15:23

Rano jutros, nešto oko 3 sata pred zoru, u susjednom bosanskohercegovačkom gradu Trebinju, na dijelu ceste prema Dubrovniku, zabilježen je pokušaj ubojstva bivšeg policajca Darka Gurovića a policija i bosanskohercegovački organi sigurnosti još uvijek intenzivno tragaju za počiniteljem.

Prema još uvijek neslužbenim podacima, jedan je Trebinjac iza 3 sata prijavio policiji kako je netko na njega ispalio više hitaca ali da, srećom, ipak nije povrijeđen ni on niti osobe koje su se tada tamo zatekle. Prema riječima prijavitelja, do pucnjave je došlo nedaleko ulaza stambene zgrade u Hercegnovskoj ulici. Policajca su od ozljeda a možda i od smrti, najvjerovatnije, spasili oko zgrade parkirana osobna vozila a na nekima od njih, na jednom fiatu te jednom VW golfu, nastale su i rupe od ispaljenog streljiva.

Policijski je očevid završen ali priopćenja za javnost još nema. Za sada je samo potvrđeno kako je incident zabiljuežen kao pokušaj ubojstva. Inače, Gurović je bivši pripadnik Centra javne bezbjednosti Trebinje i do sada je, prije dvije godine, bio osuđivan zbog kaznenog djela ilegalne proizvodnje i prometa opojnih droga. Međutim, prije dvbije godine je pred Tužilaštvom BiH sporazumno priznao krivicu za počinjeno kazneno djelo, a Trebinjem se u nedostatku ćeljenih informacija šire razne glasine o mogućem identitetu počinitelja kao i pravom razlogu pokušaja ubojstva.

20. travanj 2024 06:11