StoryEditorOCM
Crna kronikaBarem je davao bonuse...

Obavljajući posao savjetnika 48-godišnjak preko osiguranja pronevjerio preko 5 tisuća eura

Piše DV
18. svibnja 2023. - 13:08

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 48-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo pronevjere.

Naime,  osumnjičeni je obavljao posao savjetnika u osiguravajućoj kući, zadužen za sklapanje polica osiguranja od automobilske odgovornosti sa strankama i naplaćivanje sklopljenih polica te polaganja novca od sklopljenih polica na račun trgovačkog društva.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u toj ulozi, od sredine ožujka do sredine kolovoza prošle godine, sklopio police osiguranja od automobilske odgovornosti s 33 osiguranika (33 police) za ukupan novčani iznos od preko 5 tisuća eura, na način da je u gotovini naplaćeni novac od osiguranika za sklopljene police osiguranja protupravno prisvojio, odnosno zadržao za sebe, umjesto da ih je uplatio na račun trgovačkog društva.

Također je utvrđeno da je s četiri različita osiguranika sklopio police osiguranja od automobilske odgovornosti, a da za navedene osiguranike nije pribavio i razdužio potrebnu dokumentaciju kojom bi opravdao dane bonuse, zbog čega je trgovačko društvo trebalo izvršiti nadoplatu po tim policama u ukupnom iznosu od gotovo 732 eura.Na opisani način osumnjičeni je oštetio trgovačko društvo za iznos od 5.760,37 eura.

Zbog počinjenog kaznenog djela policija je protiv 48-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.  

 

20. travanj 2024 12:05