StoryEditorOCM
Crna kronikaStrašan zločin

Iz policije o dvostrukom ubojstvu koje je potreslo Ploče: Najprije je ubijen dječak, a onda stariji muškarac

Piše Maja Rilović Koprivec
Foto Tonći Plazibat
25. ožujka 2022. - 17:06

Četrdeset sedmogodišnji Pločanin najprije je ubio 16- godišnjeg dječaka jutros nešto prije 8 sati dok je išao u školu, a onda nekoliko minuta kasnije i niti kilometar dalje svog 52-godišnjeg brata. Potvrdili su to na poslijepodnevnoj  konferenciji za novinare  u sjedištu Policijske uprave dubrovačko neretvanske. Zoran Tikvica voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko- neretvanske rekao je kako je policija u Pločama jutros zaprimila više dojava građana o pucnjavama oko 7.50 i 8.05 sati na dvije lokacije u Pločama  te da je pronašla tijelo 16-godišnjaka, a kasnije i 52- godišnjaka  na njegovom radnom mjestu odnosno sabiralištu sekundarnog otpada. Obojica su ubijena s više hitaca iz poluautomatskog oružja.  

 Policija je postupajući po opisu osobe i njegova vozila bijelog juga 45,  koji je dao očevidac drugog ubojstva, već oko  8.30 sati našla osobu koju je sumnjičila kao počinitelja, na cesti D8 kod  benzinske pumpe u Opuzenu. Počinitelj je bio naoružan i imao je oružje u rukama pa su policajci ispalili nekoliko pucnjeva upozorenja u zrak te počinitelja priveli pod prisilom i doveli u Policijsku postaju Ploče. Tijekom dana trajali su očevidi  uz rukovođenje Županijskog državnog odvjetništva, obavlja se pretraga stana i vozila počinitelja, a i on će tijekom dana biti ispitan. Također će biti obavljene i obdukcije i balistička vještačenja, rekao je Tikvica. Potvrdio je također da je osumnjičenik brat starije žrtve. Po tome što su počinitelja zatekli s puškom u rukama, policija zaključuje kako je spriječena i veća tragedija.   Načelnik Pavlović rekao je kako su osumnjičeni počinitelj i njegov preminuli brat  evidentirani kao počinitelji više  kaznenih djela pa čak i  djela s elementima nasilja, te da je između njih bilo  sukoba, no to je bilo prije 15 godina, i zadnjih deset godina nije bilo evidentiranih sukoba među njima. Također, potvrdio je i kako su roditelji mlađe žrtve do prije godinu dana bili počiniteljevi  susjedi te da je prije osam godina  i među njima evidentiran jedan događaj koji je procesuirala policija.

 Načelnik PU dubrovačko neretvanske Ivan o Pavličević, rekao je kako je ova PU od 2007. godine preuzela je 200 komada neregistriranog  oružje te pozvao sve osobe koje imaju takvo oružje da ga  bez posljedica predaju policiji.  Dodao je kako je  u Županiji u deset godina  evidentirao 12  ubojstava, izvršenih i u pokušaju te da su svi riješeni.

19. travanj 2024 22:05