StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKI SUPER KUP

Tko će večeras zapjevati u Višnjiku ‘Kalelarga, Kalelarga, Kalelarga, moja radosti!‘, prvak iz Gruža ili pobjednik kupa sa Zvončaca?

Piše Tonči Vlašić
20. studenog 2022. - 14:48

Jugaši su trenirali jutros od 10 sati u Višnjiku, potom napravili đir zadarskom Kalelargom. I splitski Jadran je napustio svoj dom jučer, te je i on prvi trening odradio u subotu navečer u vodi zadarskog bazena. Kratko je u njoj bio i jutros. Od 11.30 do podne. 

Vjeko Kobešćak, jugov trener, ima sve igrače na raspolaganju. Mile Smodlaka, trener Jadrana, ostao je prije desetak dana bez Mate Anića, drugog vratara. Kaže legendarni centar Juga i hrvatske reprezentacije, miljenik Gruža, koji je sad kontra, kako na Anića neće moći računati još 5,6 tjedana. Najmanje. 

Prije 11 dana u Gružu su se prvi put ogledali Jug i Jadran, ulog su bii bodovi za ligaški dio domaćeg prvenstva. Završilo je bez pobjednika, 10:10. Novi ogled ima daleko veću težinu. Dijeli se trofej. Tko će se upisati kao prvi pobjednik novog natjecanja, trećeg domaćeg? 

Prošle sezone 1:1 u domaćim finalima. Jadran je uzeo Kup, Jug AO prvenstvo. Jadran je u finalu Kupa bio 14:11 bolji od Juga na Savi, u finalu doigravanja na tri pobjede 3:1 za Jug, koji je dobio obje utakmice u Splitu. Jadran je u doigravanje ušao s prve pozicije. 

Ogled u Višnjiku počinje u 20 sati (SPTV). 

image

Kava na Kalelargi - Franko Lazić, Goran Grgurević, Loren Fatović, Toni Popadić...

Tonči Vlašić/
image

Đir Kalelargom - Vjeko Kobešćak i Hrvoje Koljanin

Tonči Vlašić/
image

Maro Joković u Zadru

Tonči Vlašić/
image

Loren Fatović, jugov kapetan na treningu u Višnjiku

Tonči Vlašić/
image

Maro Žuvela na treningu

Tonči Vlašić/
image

Jugaši su dva treninga odradili u Višnjiku, prvu u subotu navečer, drugi jutro uoči odluke o pobjedniku Super kupa

Tonči Vlašić/
20. travanj 2024 06:05