StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Što je Elvis Fatović napravio prije 14 dana, danas su u istom bazenu to uspjeli Marko Bijač i Andro Bušlje

Piše Tonči Vlašić
29. studenog 2022. - 17:51

Elvis Fatović je prije 14 dana sa svojom Zodiac CNA Barcelonetom otvorio ovogodišnju Ligu prvaka pobjedom u Tbilisiju, sad su Marko Bijač i Andro Bušlje u istom bazenu učinili isto te otvorili 2. kolo elitnog natjecanja. Utorkom se igraju utakmice u skupini ‘A‘, a u srijedu igra skupina ‘B‘ u kojoj je i Jug Adriatic osiguranje, a kojem je gost CN Maeseille (Gruž od 19 sati).

Grčki prvak je slavio s 21:9, a pamtit će se kako je Ioannis Fountoulis postigao čak sedam pogodaka. Raspoložen je bio i dojučerašnji stanovnik Gruža, Alex Papanastasiou, koji je sa četiri pogotka bio drugi strijelac. Marko Bijač je podijelio na vratima minutažu s Emmanoulijem Zerdevasom, te imao četiri obrane, a mrežu Dinama tresao je dva puta Andro Bušlje.

Druga pobjeda Olympiacosa, koji je na startu svladao aktualnog prvaka Europe, PRO Recco. Podsjetnik, bilo je 9:7.

Od 19 sati igraju u Splitu Jadran i PRO Recco (Nikša Dobud kontra Sandra Sukna), Radnički dočekuje WASPO 98 Hannovcer (Markoi Macan i Hrvoje Benić), a Elvis Fatović je odveo CNA Barcelonetu kod NC Vouliagmenija u Grčku.

Na startu NC Vouliagmeni je izborio bod kod Radničkog (9:9), Jadran Split je s 10:8 dobio u Njemačkoj WASPO 98 Hannover, a Zodiac CNA Barceloneta je svladala Dinamo u Tbilisiju s 14:8.

23. travanj 2024 12:36