StoryEditorOCM
VaterpoloSLAVLJE U GRUŽU

Sreći nema kraja: Jugašice ostvarile drugu ukupno, a prvu domaću pobjedu nakon povratka u Prvu ligu!

Piše Tonči Vlašić
18. ožujka 2023. - 19:45

Vratile su se ove sezone u Prvu hrvatsku ligu, ponovno zaigrale. Priča dobro poznata. Krenula se unatrag nekoliko godina od nule, okupile ekipu, te radile. Počeli su stizat rezultati s mlađim uzrastima, osvajale su se medalje, ali i naslovi prvakinja. Prošlo ljeto su odlučile zaigrati u seniorskoj konkurenciji, i to s igračicama od kojih su neke još uvijek kadetkinje, sa samo dvije seniorke.

Pobjeda u Vukovaru protiv osječke Murse. Kakva radost! Prva nakon osam godina. Sad prva domaća pobjeda protiv šibenske Viktorije.

Pamtit će se tako 18. ožujka 2023. godine. Prvi bodovi u Gružu nakon povratka. Nisu dovoljni prsti jedne ruke da se pokaže koliko je godina prošlo od zadnjeg uspjeha kod kuće. Na kraju druge četvrtine bilo je 2:2, Viktorija je u trećoj vodila s 4:3. Jugašice su dvije i pol minute prije kraja utakmice imale 9:5, a s koliko su izgubile u Šibeniku u prvom dijelu.

Pod vodstvom Siniše Zonića i Martine Nadilo Jug je to uspio u sastavu: Lana Korać, Nina Jazvin (3), Lara Šutić, Nea Matičević, Kristina Hanzijer, Elvira Plećaš (1), Mara Fox (1), Nika Alamat (2), Lući Mojaš, Petra Ivaniš (1), Mara Sebastijan, Mara Moretti (1), Ema Hanza i Laura Nedić!

image

Jug - Viktorija

Tonči Vlašić/
image

Jug - Viktorija

Tonči Vlašić/
image

Jug - Viktorija

Tonči Vlašić/
image

Jug - Viktorija

Tonči Vlašić/
image

Jug - Viktorija

Tonči Vlašić/
image

Jug - Viktorija

Tonči Vlašić/

Mursa, koja je bez boda, idući je gost Juga.

Poredak: 1. Mladost 24 boda/9 utakmica, 2. Jadran Split 21 bod/8 utakmica, 3. POŠK 1937. 18 bodova/8 utakmica, 4. Viktorija 6 bodova/8 utakmica, 5. Jug 6 bodova/9 utakmica, 6. Mursa bez boda/8 utakmica.

18. travanj 2024 13:00