StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Sjajna najava sudara hrvatskog i francuskog prvaka u Gružu, Vjeko Kobešćak se potom oglasio: Nadam se punim tribinama!

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2022. - 09:33
Andrija Prlainović i Maro Joković - tko će večeras u Gružu vući bolje poteze, CN Marseille ili Jug Adriatic osiguranje?Jug.hr/

Andrija Prlainović i Maro Joković poput Anatolija Karpova i Garija Kasparova 80-ih. Prlainović vuče potez, Joković gleda i razmišlja o svom. Šahovskom partijom dvojice vaterpolskih velikana u vodi Gruža, super trofejnih igrača - ha, eto, i Prlainović je rođen u Dubrovniku (inače je iz Herceg Novog), i on, kao i Maro, 1987. godine - najavio je hrvatski prvak europsku srijedu i svoj ogled protiv francuskog prvaka za tri super važna boda u skupini.

Moji roditelji su izabrali Dubrovnik!

Kad se gleda povijest Olimpijskih igara te uspjesi sportaša po mjestu rođenja, Andrija Prlainović je najuspješniji olimpijac iz Dubrovnika s dva zlata i dvije bronce?

- Za one koji ne znaju, dosta, baš dosta mojih vršnjaka iz Herceg Novog se rodilo u Dubrovniku. Bilo je ili ćeš ići u rodilište u Kotor, ili u Dubrovnik. Moji roditelji su izabrali Dubrovnik. Tu su ih mnogi znali. Po tom pitanju, uspješnosti u svijetu vaterpola, uvijek ističem kako ovaj naš prostor, od Dubrovnika do Kotora, uspješniji od cijelog ostalog prostora bivše države. Mislim kako se u niti jednom drugom sportu, loptačkom, to ne može naći. Zatim, taj slučaj, koji je imao grad Dubrovnik, tj. Jug 2012. u Londonu, to je čudo. Hrvatska olimpijski pobjednik, a više od polovice igrača, sedam od trinaest, iz Dubrovnika. S druge strane, toliko velikih igrača iz Boke Kotorske. Znate što mi je jednom prilikom rekao veliki Nikola Stamenić: ‘Teško bi ja bio trener u Dubrovniku ili Boki Kotorskoj, tu svatko na tribinama zna vaterpolo‘ - rekao je Prlainović u razgovoru za Dubrovački vjesnik prošle godine.

Prlainović je s Partizanom, Pro Reccom, Crvenom zvezdom i Szolnokom osvajao naslov europskog prvaka, s reprezentacijom Srbije je bio dvostruki olimpijski pobjednik, dvostruki svjetski prvak i peterostruki europski prvak, dok je Joković prije neki dan stigao do svog 40. klupskog trofeja (Jugu je hrvatski Superkup 67. trofej u povijesti). I Župljanin ima lijepih 20 medalja sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske, zlata sa sva tri najveća natjecanja, olimpijskih igara, svjetskog i europskog prvenstva s tim što je na svjetskom prvenstvu dva puta bio na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Skupa Prlainović i Joković imaju 80-ak klupskih trofeja, te oko 50-ak medalja s reprezentacijom!  

GRUŽ OD 19 SATI

Jug Adriatic osiguranje i CN Marseille igraju u Gružu, u srijedu, 30. studenog, utakmicu 2. kola od 19 sati. 

Rezultati 1. kola skupine ‘B’: Jug AO - AN Brescia 8:13, CN Marseille - OSC 10:10, Spandau 04 - Novi Beograd 5:16, Sabadell - Ferencvaros 7:10. Raspored 2. kola, srijeda, 30. studenog: Sabadell - Spandau 04, Novi Beograd - OSC, Jug AO - CN Marseille, AN Brescia - Ferencvaros.

- Marseille je fantastična momčad. Dosta je i atipična. Brza s jedne strane, krasi je sjajna kontra i pritisak u obrani, presing iz kojeg se vrlo brzo prebaciva u zonsku obranu, ali ne statitčnu, već agresinu s napadom bočnim na loptu što im omogućuje kontranapade. Pored toga, i te brzine, imaju tri odlična centra, Bodegas, Spaić i Thomas Vernoux, odličnu bekovsku liniju... Odlično su posloženi – rekao je Vjeko Kobešćak, jugov trener.

image

Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja

Tonči Vlašić/

Francuski prvak, ističe Kobešćak, Ima veću širinu.

- Moramo biti pametni u večerašnjoj utakmici. Prošle sezone smo u utakmici u Gružu pokušali na brzinu odgovoriti brzinom, pa nije išlo.

Jug je tad doživio poraz 14:9, uzvratio u Marseillu pobjedom 13:12.  

- Svakako očekujem vaterpolski spaktakl jer obje momčadi igraju atraktivno i moderno, te se nadam punim tribinama – pozvao je Kobešćak navijače.

Gruž lovi prve bodove, pobjeda mu je imperativ. S obzirom na snagu CN Marseillea, Joković i ekipa će trebat večeras od 19 sati za to povlačiti sjajne poteze.

23. travanj 2024 18:50