StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Sandro Sukno na korak do obrane naslova prvaka Europe, a do njega put opet vodi preko domaćina: ‘Očekujem borbu, ne lijepu utakmicu!‘

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2023. - 22:32

POLUFINALE FINAL 8: VOULIAGMENI - PRO RECCO 8:12

Sandro Sukno je na korak do obrane naslova prvaka Europe, nastavka svog sjajnog trenerskog niza (osvojio je sve prošle, te ove druge sezone s PRO Reccom), a desetorostruki europski prvak do izjednačenja rekorda zagrebačke Mladosti, koja je jedina u povijesti najjačeg europskog klupskog natjecanja slavila tri puta za redom.

Vouliagmeni je odigrao vrlo dobru utakmicu u polufinalu, ali i to je nedovoljno za dobiti PRO Recco. Krenuo je grčki doprvak odlično, kaznio je sve greške prvaka u obrani, a nakon što je stao u napadu, nakon što su branitelju naslova ušla dva otvorena šuta, bilo je jasno kako ćemo u subotu od 21 sat gledat reprizu finala iz 2022. godine. Domaćin, Novi Beograd protiv branitelja naslova, PRO Recca.

Tko je favorit? PRO Recco jedini može držati isti ritam igre svih 32 minute. Može li to pratiti Novi Beograd? Domaćin misli da može. Prošle godine je pao na peterce. Sad misli kako može iznenaditi uz pomoć punih tribina.

image

Sandro Sukno na klupi PRO Recca

Tonči Vlašić/

- Očekujem borbu, ne lijepu utakmice u finalu. I Novi Beograd je fizički spreman. Imaju dva moćna centra, bekove. Naša prednost je što imamo dva ljevaka, a to nema domaćin – rekao je Sukno uz napomenu kako Novi Beograd igra sve bolje i bolje, kako se podigao tijekom sezone.

Sukno je bio miran i tijekom prve dvije četvrtine u kojima je Vouliagmeni vodio s 2:0 i 5:3, pokazao najbolje od sebe. Potom je krenula sjajna serija PRO Recca od 7:0 za vodstvo 10:5! 

FINAL 8 - BEOGRAD 2023.

Srijeda, 31. svibnja, četvrtfinala: Jug Adriatic osiguranje - Zodiac CNA Barceloneta 9:11, Novi Beograd - Olympiacios 13:11, AN Brescia - Vouliagmeni 10:11, PRO Recco - Ferencvaros Telekom 8:4

Četvrtak, 1. lipnja, utakmica razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta: Jug Adriatic osiguranje - Olympiacos 5:14: AN Brescia - Ferencvaros 8:9, polufinala: Zodiac CNA Barceloneta - Novi Beograd 10:12 nakon peteraca, Vouliagmeni - PRO Recco 8:12

Petak, 2. lipnja, 19 sati, utakmica za sedmo mjesto: Jug AO - AN Brescia, 21 sat, utakmica za peto mejsto: Olympiacos - Ferencvaros.

Subota, 3. lipnja, 19 sati, utakmica za treće mjesto: Zodiac CNA Barceloneta - Vouliagmeni, 21 sat, finale: Novi Beograd - PRO Recco. 

Sve utakmice prenosi televizija Sport klub.

22. travanj 2024 17:46