StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Organizator naljutio Sandra Sukna, Marko Bijač i Andro Bušlje ‘ukrali‘ mu pola bazena, a gdje je nestao Elvis Fatović?

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2023. - 13:28

Poruku kako ima trening u 11 sati nije dobio samo Sandro Sukno, već i Igor Milanović. Sukno je s PRO Reccom imao neke zamisli za što mu je trebao cijeli teren, ali je ostao bez toga jer je drugu polovicu zauzeo Olympiacios.

Gdje je Elvis Fatović s Zodiac CNA Barcelonetom? I on je ušetao na bazen u istom trenutku kad i Sukno, a dok se već sa strane na glavnoj pozornici ovogodišnjeg Final 8 europske Lige prvaka zagrijavao Olympiacos, koji je iz aviona stigao na trening. Španjolski prvak je stigao jučer. I španjolski prvak je dobio istu poruku, tj. isti termin za trening.

I kad se dogodilo, što se dogodilo, dogovorili su Sukno i Igor Milanović ‘primirje‘, te su odradili skupa trening, vježbali igrača više, manje. Legendarni srpski centar, a nakon toga trener pustio je mlađeg da odluči što će se raditi, PRO Recco i Olympiacos su bili suparnici prošli tjedan u zadnjem kolu skupine ‘A‘. Budući Fatović s Barcelonetom nije dozvolio iznenađenje protiv Dinamo Tbilisija kod kuće, ogled na sjeveru Italije je odlučivao tko će biti drugi, a tko treći u skupini. Olympiacos je vodio sa 7:3, PRO Recco je slavio s 10:9. I bod je Sandru bio dovoljan za drugo mjesto i ogled protiv Ferencvarosa u četvrtfinalu. Olympiacos je ostao treći i igrat će protiv domaćina završnog turnira, Novog Beograda za polufinale.

Milanović je lani vodio Novi Beograd. Sad igra kontra njega! To je za srpske medije glavna priča. Plus, u kapici dvostrukog europskog prvaka iz Pireja je od 2021. godine Filip Filipović, jedan od najboljih srpskih igrača.

Milanovićevi aduti su i Andro Bušlje, zatim Marko Bijač, a tu je i Grk Alex Papanastasiou, koji je Gruž napustio prošlo ljeto. Zadnji nastup za Juga je odradio u Beogradu na prošlom završnom turniru europske Lige prvaka. I Sukno ima tri bivša jugaša, trofejnog centra, Zagrepčanina Luku Lončara. Koliko je s njim Gruž doživio radosti. Australac Aaron Younger je svoju europsku karijeru počeo u Gružu. Crnogorac Aleksandar Ivović je kapetan PRO Recca. Prije deset godina je bio adut Juga na Final fouru u Beogradu kad je srpski vaterpolo ostvario zadnji uspjeh, Crvena zvezda prvak, a što sad želi ostvariti Novi Beograd. Jug je izgubio finale s 8:7, a do njega je stigao dobivši sve utakmice te sezone. Što više, oba puta je u skupini potopio Crvenu zvezdu.

image

Zajednički trening PRO Recca i Olympiacosa

Tonči Vlašić/
image

Andro Bušlje i Marko Bijač, dubrovački dvojac u redovima grčkog prvaka Olympiacosa

Tonči Vlašić/
image

Prvi su na trening, u utorak prijepodne, stigli igrači Olympiacosa

Tonči Vlašić/
image

Igor Milanović, trener Olympiacosa

Tonči Vlašić/
image

Luka Lončar (PRO Recco) i Andro Bušlje (Olympiacos)

Tonči Vlašić/
image

Zajednički trening PRO Recca i Olympiacosa

Tonči Vlašić/
image

Zajednički trening PRO Recca i Olympiacosa

Tonči Vlašić/
image

Marko Bijač i Alex Papanastasiou (Olympiacios)

Tonči Vlašić/

Gdje je ‘nestao‘ Elvis Fatović? Nije se ‘tukao‘ za mjesto pod suncem sa Suknom i Milanovićem, već je odveo momčad pod krov te odradio trening u zatvorenom bazenu. Bio je tamo sam. Imao je na raspolaganju cijeli bazen. Pripremao se za Jug u četvrtfinalu. 

FINAL 8 NA SPORT KLUBU

 Jugaši otvaraju Final 8. Njihov četvrtfinalni ogled protiv Zodiac CNA Barcelonete je prvi četvrtfinalni dvoboj u Beogradu u srijedu, 31. svibnja. Početak je u 15.30 sati.

Završnica se igra, kao i proteklih godina, u Sportskom centru ’11. April’, ali ne opet pod krovom, već na otvorenom bazenu uokolo kojeg su niknule montažne tribine za 3.000 gledatelja. Domaćin Novi Beograd je izabrao termin u 17 sati, te je dvoboj prvaka Srbije protiv Olympiacosa, grčkog prvaka, drugi četvrtfinalni par. Od 18.30 sati igrat će AN Brescia i Vouliagmeni, a od 20 sati kreće boj za polufinale između branitelja naslova, PRO Recca i Ferencvaros Telekoma.

U polufinalu pobjednik Jug Adriatic osiguranje – Zodiac CNA Barceloneta igra protiv pobjednika Novi Beograd – Olympiacos.

U četvrtak, 1. lipnja, igraju se utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, te polufinala. U petak, 2. lipnja, polufinalisti imaju slobodan dan, a utakmicama za sedmo i peto mjesto završava klupska sezona za sastave koji su poraženi u četvrtfinalu.

U subotu, 3. lipnja, na programu su zadnje dvije utakmice sezone, za treće i prvo mjesto. Televizija Sport Klub prenosi utakmice Final 8. 

Jugaši će prvi trening u Beogradu imati u 18 sati. 

18. travanj 2024 12:10