StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA |

OPET NIŠTA OD POKALA Tuga Juga na Savi, treći poraz u nizu, a ukupno osmi u velikom finalu Regionalne lige

Piše Tonči Vlašić
28. ožujka 2021. - 20:17

Nije uspio Jug  Adriatic osiguranje vratiti pokal u Gruž, treći put uzastopno ostao je praznih ruku u finalu Regionalne lige nakon tri uzastopna slavlja (2016., 2017. i 2018. godine), a osmi put ukupno. Radnički iz Kragujevca je ispisao povijest oba dana završnog turnira. Pobjedom u polufinalu protiv Mladosti postao je prvi klub iz Srbije u finalu, a zatim je pobjedom protiv Jugaša napravio korak više - upisao svoje ime na pokal pobjednika.

Dalekometna paljba Radničkog zadavala je udarce Jugašima, primoralo je to Vjeka Kobešćaka da povuče iz igre Tonija Popadića, reprezentativnog vratara, a u vatru ubaci mladog Antonija Vukojevića u trećoj četvrtini. Istina, treba istaknuti kako svaki pogodak Radničkog nije bio na dušu Popadiću. Bilo je u prve dvije četvrtine nekoliko sjajnih poreza (pogodaka) igrača iz Kragujevca.

Jugaši su vodili sa 4:3 i 5:4, a Radnički s 1:0, 2:1, 3:2, 6:5, 7:6, 8:7, 9:8... Prvi je uspio pobjeći Radnički, i to 33 sekunde do kraja treće četvrtine kad je mrežu Vukojevića zatresao Marko Radulović te odveo svoj sastav do 11:9. Radnički je u posljednju četvrtinu ušao s pogotkom viška (11:10), a Jug opet s Popadićem na vratima. Luka Lončar je izjednačio na 11:11 nakon čega je opet Jug lovio, Radnički vodio (12:11 – bomba Radulovića te 13:12 – sjajan potez /pogodak Miloš Miličića). Daniil Merkulov je izjednačio na 12:12, i on je također potegao sjajno. Radnički je dvije minute i 18 do kraja opet imao plus dva (Strahinja Rašović za 14:12)..

Radnički je imao raspoloženog Lazara Dobožanova (6 obrana u trećoj, ukupno 13, izabran za MVP Final 4), Jug je bio slab u obrani, a s druge strane mučio se u napadu. Jugov centar Lončar nije imao pomoć Alexa Oberta, a još nekoliko igrača hrvatskog prvaka nije bilo ni blizu za dobiti visoku ocjenu. Uroš Stevanović, trener Radničkog, imao je za razliku od Kobešćaka veći izbor raspoloženih igrača.

Jugašima na kraju nije ništa drugo ostalo nego zapljeskati Radničkom na uspjehu, kao što su zapljeskali Mladosti nakon finala Kupa Hrvatske.

image
Finale Jug AO - Radnički 12:14
Srđan Vrančić/HANZA MEDIA

FINALE Radnički – Jug Adriatic osiguranje 14:12

ZAGREB Bazen na Savi. Bez gledatelja. Suci: Mišković i Obradović (obojica Crna Gora).

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Dobožanov (13 obrana), Rašović (2), Stanojević, Janković (3), Toholj (1), Krug, Ukropina (1), Branković (1), Pljevančić, Miličić (1), Lukić (1), Panić, Todorovski, Radulović (4). Trener: Uroš Stevanović.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (5 obrana), Obert, Fatović (3), Lončar (2), Kržić, Garcia, Tomasović, Merkulov (2), Papanastasiou (1), Žuvela (1), Benić (3), Obradović, A. Vukojević, I. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Radnički 7/10, Jug AO 6/12

Peterci: Radnički, Jug AO 2/2

Četvrtine: 4:4, 4:3, 3:3, 3:2.

Broncu je osvojio splitski Jadran, koji je s 11:8 svladao Mladost u utakmici za treće mjesto. Jug AO je sa četiri naslova i dalje nauspješniji klub Regionalne lige, Primorje EB je tri puta osvajalo naslov, hercegnovski Jadran i zagrebačka Mladost po dva puta, a talijanski PRO Recco, te sad Radnički iz Kragujevca po jednom. 

25. travanj 2024 04:24