StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Odgovor na najvažnije pitanje uoči europske srijede u Gružu i dolaska francuskog prvaka CN Marseillea glasi: ‘I bez ruke bi igrao!‘

Piše Tonči Vlašić
29. studenog 2022. - 15:29

I bez ruke bi igrao – k‘o iz topa će Maro Joković na upit: ‘Igraš li u srijedu u Gružu protiv CN Marseillea u utakmici 2. kola europske Lige prvaka?‘.

Maro je zbog bolova u leđima propustio protekli vikend oglede s Radničkim i Crvenom zvezdom na beogradskoj Banjici u Regionalnoj ligi. Jugaši su upisali poraz 10:9 odnosno pobjedu 13:10. I kad je bio izvan bazena, i kad se dogodio poraz od Radničkog, i kad nema tko nije istaknuo kako je falio, baš falio, a utakmica s CN Marseilleom je važna, super važna jer se na startu ostalo praznih ruku protiv AN Brescie, stigao je već spomenuti odgovor: I bez ruke bi igrao!

Da, Jugu treba pobjeda. Jest tek početak natjecanja u skupini, ali izgubiti prve dvije u Gružu, i to od izravnih suparnika, dovelo bi ga u gotovo bezizlaznu situaciju, teško popravljivu.

- Sve je u najboljem redu. Sutra smo u punom sastavu – poručio je Maro, MVP bitke za hrvatski Superkup. Jug Adriatic osiguranje je između prva dva euroligaška nastupa bogatiji za novi trofej. Četiri dana nakon šamara od AN Bresice u Gružu, postao je pobjednik prvog izdanja hrvatskog Super kupa, a to je njegov 67. trofej u povijesti. Jokoviću pak točno 40 klupski trofej, plus ima 20 medalja sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske. Čudo!

CN Marseille je prvi francuski klub (i jedini u povijesti) s europskim trofejom. Osvojio je 2019. godine Euro Cup. Tri puta su prošle sezone Jug Adriatic osiguranje i CN Marseille bili suparnici, 2:1 za francuskog prvaka. Suparnici u skupini, CN Marseille slavio u Gružu (14:9), a Jug AO u Marseilleu (13:12), te na neutralnom terenu, u Beogradu, u utakmici za sedmo mjesto završnog turnira 15:13 za momčad trenera Miloša Ščepanovića.

Na startu nove sezone europske Lige prvaka CN Marseille - OSC 10:10

- Njihov kapetan Igor Kovačević se umirovio, a sve ostalo je isto, kako i prošle sezone s tim što će od nove godine biti još jači jer im tad dolazi Amerikanac Hannes Daube, reprezentativac. On igra lijevo, gdje je igrao Kovačević. Dakle, Ugo Crousillat desno, Andrija Prlainović također, zatim tu su Ante Vukičević, Michael Bodegas, Thomas i Marion Vernoux, pa Vladan Spaić u dva metra, vratar Dejan Lazović, da ne zaboravim Uroša Čućkovića na beku... – nabrojio je Joković gotovo kompletan sastav CN Marseillea, a kako i ne bi kad im je to super važna utakmica, i kad se u Gružu samo govori o dolasku francuskog prvaka.

GRUŽ OD 19 SATI

Jug Adriatic osiguranje i CN Marseille igraju u Gružu, u srijedu, 30. studenog, utakmicu 2. kola od 19 sati. 

Rezultati 1. kola skupine ‘B’: Jug AO - AN Brescia 8:13, CN Marseille - OSC 10:10, Spandau 04 - Novi Beograd 5:16, Sabadell - Ferencvaros 7:10. Raspored 2. kola, srijeda, 30. studenog: Sabadell - Spandau 04, Novi Beograd - OSC, Jug AO - CN Marseille, AN Brescia - Ferencvaros.

19. travanj 2024 19:32