StoryEditorOCM
VaterpoloTKO ZNA, ZNA

Lijepa vijest je stigla s Malte: Maro Joković osvojio novi klupski trofej, ‘tek‘ mu je 43. u karijeri!

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2023. - 13:16
San Giljan vode hrvatski treneri, s lijeva, pomoćnik Marko Martinić, glavni trener Željko Kovačić s pokalom pobjednika, te Maro Joković, velika slika: Joković slavi pogodak i pobjedu u finalu President Cupa, tj. Superkupa Malte

Bilo je to krajem 2019. godine. Prvi listopada je proslavio svoj 32. rođendan, a dan poslije je u svom debiju u kapici Olympiacosa osvojio grčki Superkup pobjedom protiv Vouliagmenija. Viđeno je te večeri 16 pogodaka (11:5). Maro je razigravao, ali i jednim pogotkom doprinio uspjehu. Bio je to njegov 35. klupski trofej, prvi od ukupno tri koliko će te sezone osvojiti s ‘crveno bijelima’ iz Pireja.

Neki dan je potpisao novi ugovor s Jug Adriatic osiguranjem, dvogodišnji, te dobio dozvolu za igranje ovog ljeta na Malti za San Giljan. Svaka momčad tamo može angažirati dvojicu stranaca, drugi je Australac Aaron Younger, bivši Jugaš, koji je neki dan pod vodstvom Sandra Sukna u kapici PRO Recca obranio naslov klupskog prvaka Europe. Prva utakmica na Malti za 35-godišnjeg Župlanina bila je za President Cup, tj. Superkup Malte. Opet je viđeno 16 pogodaka. San Giljan je s 10:6 svladao Sliemu, koja je angažirao legendarnog Andriju Prlainovića, te Rusa Dimitrija Holoda.

Tako je drugi put Joković u svom debiju za jedan klub osvojio trofej. Ovo mu je 43. u karijeri. Do jučer je tri izborio s Olympiacosom, tri s PRO Reccom, jedan s AN Bresciom, te trideset i pet s Jugom!

- Tu sam do kraja osmog mjeseca. Tad završava Ljetna liga, tj. prvenstvo Malte. Bit će jedno 30-ak utakmica – javio se Joković, koji je već odavno najtrofejniji hrvatski igrač svih vremena. Ove sezone tri trofeja s Jug Adriatic osiguranje, a sad kreće u lov na drugi sa San Giljanom Neka se ne zaboravi kako ima i 20 medalja s hrvatskom seniorskom reprezentacijom. Klupska srebra i bronce, kojie je također osvajao, pogotovo kad si član najboljih europskih klubova, nitko nikad nije računao pod veliki uspjeh.

Maro je, kao i u svom debiju za Olympiacos, tako i sad u prvom nastupu za San Giljan, u osvajanje trofeja ugradio asistencije, te jedan pogodak.

Prvi trofej u karijeri sjajno desno krilo osvojilo je krajem 2003. godine kad je s Jugom bio pobjednik Kupa Hrvatske.

24. travanj 2024 23:48