StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Krenula akcija u Gružu ‘Marseille mora pasti!‘. Hoće li i u srijedu Jugaše služiti praćka kao protiv Crvene zvezde u Beogradu?

Piše Tonči Vlašić
28. studenog 2022. - 09:04

REGIONALNA LIGA

Turnir drugog kruga na beogradskoj Banjici, petak, 25. studenog: Jug AO - Partizan 17:12, Jadran (HN) - Crvena zvezda 11:12, Primorac Kotor - Radnički Kragujevac 9:11, subota, 26. studenog: Crvena zvezda - Primorac Kotor 9:6, Jadran (HN) - Partizan 14:14, Jug AO - Radnički Kragujevac 9:10, nedjelja, 27. studenog: Primorac Kotor - Partizan 4:6, Radnički Kragujevac - Jadran (HN) 12:8, Crvena zvezda - Jug AO 10:13.

Poredak: 1.-2. Novi Beograd i Radnički po 15 bodova, 3.-4. Jug Adriatic osiguranje i Jadran Split po 12 bodova, 5.-6. Crvena zvezda i HAVK Mladost po 9 bodova, 7. Šabac 6 bodova, 8.-9. Partizan i Jadran Herceg Novi po 4 boda, 10. Mornar 3 boda, 11.-12. Primorac i Solaris bez boda.

Novi Beograd uvjerljiv, sve pobjede u prva dva kruga Regionalne lige, prvih pet od ukupno jedanaest kola, kao i Radnički Kragujevac, ali koji nije tako uvjerljiv. Nakon dva najbolja srpska kluba u ovom trenutku na vrhu dva najbolja hrvatska, Jug Adriatic osiguranje i splitski Jadran s po četiri pobjede i jednim porazom. Jugaši su poraz upisali sad u Beogradu od Radničkog 10:9, imali napad za izjednačenje, a splitski Jadran je na turniru na Savi poražen od Novog Beograda 13:11.

Jug Adriatic osiguranje i Jadran su proteklog vikenda ostvarili po dvije pobjede u tri utakmice, zadnjeg dana, u nedjelju, 27. studenog, ‘zahvalili‘ domaćinima na gostoprimstvu, Jugaši su dva dana prije slomili Partizan u njegovom domu, a na kraju svladali Crvenu zvezdu, a Jadranaši na Savi, gdje se igrao drugi turnir drugog kruga, zagrebačku Mladost. Crvena zvezda i HAVK Mladost su tako peti odnosno šesti s po tri pobjede i dva poraza.

Ostali su zaostali, njihov zaostatak za četvrtim, posljednjim mjestom koje vodi na završni turnir, Final 4, je već velik.

I srpski mediji nakon rezultata drugog kruga pišu kako je vodeći kvartet ostavio ‘minimalan prostor drugim ekipama da se umiješaju u borbu za završni turnir‘. Naglašavaju kako ‘ove godine hrvatski klubovi nisu toliko dominantni, ali su i dalje u najboljoj poziciji da s Novim Beogradom, braniteljem naslova, te Radničkim iz Kragujevca odlučuju o naslovu‘.

Jugaši su ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu protiv Crvene zvezde, sastava koieg vodi dojučerašnji super uspješni srpski izbornik Dejan Savić. Nedjeljna je najvrjednija jer Crvena zvezda je najveća prijetnja Jugašima u borbi za Final 4, kojoj je utakmica protiv hrvatskog prvaka bila ‘biti ili ne biti‘ budući je doživjela udarac u prvom krugu od Radničkog.

Jugaši su pak protiv Radničkog, te potom protiv Crvene zvezde, bili oslabljeni. Maro Joković je zbog bolova u leđima ostao na tribinama. Ali, ističe se u izvješćima kako su Franko Lazić i Marko Žuvela napravili ‘nepopravljivu štetu Beograđanima na Banjici. Jug je u prvom poluvremenu igrao savršeno, pravovremeno su se dubrovački vaterpolisti dizali na šut - nemoćan je bio Vladimir Mišović. Skoro svaki hitac završavao je u mreži, služila je praćka kapetena Lorena Fatovića, precizni su bili i Matijas Biljaka, Toni Mozara, Konstantinos Kakaris... Zvezda se držala u igri preko centarskog tandema Miloš Vukićević - Lukas Seman, kao i Ivana Basare, ali...‘

SEDMA UZASTOPNA POBJEDA PROTIV ZVEZDE

Pobjedu 13:10 protiv Crvene zvezde u Beogradu Jug Adriatic osiguranje je izborio u sastavu: Toni Popadić (12 obrana), Ivuša Burđelez, Loren Fatović (3), Hrvoje Zvono, Patrik Kolak, Ivan Vukojević, Matias Biljaka (1), Franko Lazić (4), Filip Kržić, Konstantinos Kakaris (1), Goran Grgurević, Marko Žuvela (3), Ivan Jurišić i Toni Mozara (1).

Dakle, i srpski mediji ističu: zaslužena pobjeda Jugaša u super važnom ogledu.

U Jugu ostaje žal što Joković nije mogao pomoći protiv Radničkog...

Jugaši se okreću ponovno Europi. U srijedu, 30. studenog, od 19 sati u Gružu dočekuju CN Marseille. Nakon startnog poraza doma od Brescie, novi gubitak bodova kod kuće bi bio težak udarac u nastojanju da se izbori završni turnir.

Zbog toga je momčad Vjeka Kobešćaka već zaboravila na beogradski nastup, te ostavila po strani i činjenicu da je prije puta u Beograd uzela u Zadru hrvatski Superkup lijepom pobjedom protiv splitskog Jadrana i donijela 67. trofej u svoje vitrine, a sve iz razloga jer Marseille mora pasti!

EUROPSKA LIGA PRVAKA

Rezultati 1. kola skupine ‘B’: Jug AO - AN Brescia 8:13, CN Marseille - OSC 10:10, Spandau 04 - Novi Beograd 5:16, Sabadell - Ferencvaros 7:10. Raspored 2. kola, srijeda, 30. studenog: Sabadell - Spandau 04, Novi Beograd - OSC, Jug AO - CN Marseille, AN Brescia - Ferencvaros.

 

25. travanj 2024 14:34