StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B’ LIGA

Kakav preokret u Gružu u derbiju kola! Bellevue zaključio sezonu, srebro ili bronca, pitanje je sad

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2023. - 18:00

Tko će biti drugi, a tko treći u Prvoj ‘B’ ligi? Opatija LRH je stigla u Gruž s dva boda prednosti, otvorila utakmicu vodstvom 4:1, vodila u drugoj četvrtini sa 7:2 i na početku treće četvrtine s 10:5. Nije pobijedila jer je Bellevue ubacio u veću brzinu, te napravio 8:1 i poveo u zadnjoj četvrtini s 13:11. Uspjeli su gosti izjednačiti, međutim, zadnji napad, lopta je stigla do iskusnog Josefa Hrošika, koji je četiri sekunde prije kraja pogodio za konačnih 14:13.

image

Bellevue - Opatija LRH

Tonči Vlašić/
image

Bellevue - Opatija LRH

Tonči Vlašić/
image

Bellevue - Opatija LRH

Tonči Vlašić/
image

Bellevue - Opatija LRH

Tonči Vlašić/
image

Bellevue - Opatija LRH

Tonči Vlašić/

Bellevue je tako nakon predzadnjeg kola Lige za poredak od 1. do 5. mjesta Prve ‘B’ lige, a svoje zadnje utakmice sezone skočio na drugo mjesto, preskočio Opatiju LRH. Bellevue ima 25, a Opatija LRH s utakmicom manje 24 boda. Dubrovački prvo’be’ligaš, najuspješniji klub u povijesti natjecanja, slobodan je u zadnjem, 14. kolu, dok je Opatija LRH gost POŠK-a 1937.

Bellevue je sezonu zaključio s osam pobjeda i četiri poraza, te remijem (jedini je uspio izbjeći poraz od makarskog Galeba, prvaka, koji je ostvario jedanaest pobjeda i jedan remi, 11:11 u Gružu u 12. kolu). Leo Bogdanović s 31 pogodak je prvi strijelac Bellevuea, koji je u sezoni 2023. postigao 184 pogotka, a primio 150.

Pobjedu protiv Opatije LRH izborio je pod vodstvom Marka Ivekovića u sastavu: Toni Rozić, Tiho Vranješ, Đino Franić, Marko Puljić (1), Nikša Marković (1), Boris Ivaniš (1), Josef Hrošik (2), Emilio Tullio (3), Leo Bogdanović (2), Bruno Bobić (4), Dominik Lončarić, Nikola Balić i Harun Kazagić.  

20. travanj 2024 02:19