StoryEditorOCM
VaterpoloPUNO POZNATIH IMENA U GRUŽU

Jugaši se spremaju za prvo gostovanje, a u tome im je pomogao sastav koji puca na naslov prvaka Europe

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2023. - 16:20

Vježbao se igrač više, igrač manje u Gružu. Podijelili su se Jugaši, kao i njihov gost, Ferencvaros. Što se tiče dubrovačkog sastava, Igor Računica je nadgledao obranu, a Vjeko Kobešćak napad.

U redovima Ferencvarosa dva dobro poznata lica, Daniil Merkulov i Stylianos Argyropoulos, ruski odnosno grčki reprezentativac, dvojac koji je nosio kapicu Jug Adriatic osiguranja. Naravno, mađarski sastav je pun poznatih lica. Trebalo bi potrošiti dosta vremena za izračunati što su sve osvajali u svojim karijerama.

image

Trening Jug Adriatic osiguranje - Ferencvaros (Stylianos Argyropoulos)

Tonči Vlašić/
image

Trening Jug Adriatic osiguranje - Ferencvaros (Dušan Mandić)

Tonči Vlašić/
image

Trening Jug Adriatic osiguranje - Ferencvaros (Daniil Merkulov)

Tonči Vlašić/

Ovo ljeto im se priključio jedan od najboljih srpskih (i najtrofejnijih svjetskih) igrača - Dušan Mandić, kojeg je Novi Beograd suspendirao nakon poraza od Juga u polufinalu završnog turnira Regionalne lige u Beogradu te odlučio kako na njega više ne računa. Zatim došao je u Ferencvaros i talijanski reprezentativac Edoardo Di Somma iz AN Brescie...I Mandić, a i Di Somma, igrali su u između ostalog za PRO Recco. Mandić punih šest sezona. Novost je što Zsolt Varga nije više trener mađarskog prvaka. Naslijedio ga je, to je bilo jasno dosta, dosta prije, onog trenutka kad je Varga izabran za mađarskog izbornika, njegov pomoćnik, Balazs Nyeki.

Uglavnom, Ferencvaros je na početku nove sezone uzeo mađarski kup, 23. put u povijesti, a šesti put za redom. S dvije uvjerljive pobjede krenuo je u obranu naslova prvaka Mađarske. I on je sudionik europske Lige prvaka, i to je na kraju jedina mađarska momčad u eliti. Suparnici u skupini su mu splitski Jadran, hercegnovski Jadran, te beogradska Crvena zvezda, koja je u kvalifikacijama izbacila Honved.

Jugaši su također bili uspješni u kvalifikacijama, te su izborili mjesto u skupini s Olympiacosom, PRO Reccom i Dinamom iz Tbilisija. I dok je Jugašima prvi zadatak u Europi gostovanje 26. rujna u Pireju protiv Olympiacosa, Ferencvaros čeka kod kuće 27. rujna hercegnovski Jadran.  

Jugaši će nakon toga odigrati dvije utakmice u Regionalnoj ligi (Mladost u Zagrebu i Primorje EB u Rijeci), pa 6. listopada u Gruž u 2. kolu europske Lige prvaka stiže branitelj naslova, PRO Recco. Zatim ih čekaju nova dva nastupa u Regionalnoj ligi. Oba u Gružu. Dolaze dva splitska kluba, Jadran pa Mornar...

Nakon uspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka, tri utakmice – tri pobjede (Dinamo Bukurešt, EN Tourcoing i OSC Budimpešta), savladan je na startu nove sezone u Regionalnoj ligi šibenski Solaris u Gružu. Peta utakmica u novoj sezoni je prvo gostovanje. Čeka ga Olympiacos.

Zajednički treninzi protekla tri dana u Gružu s Ferencvarosom, koji ‘puca’ na naslov prvaka Europe, itekako će dobro doći Jugašima. Ne samo za prvu utakmicu u Pireju...

image

Trening Jug Adriatic osiguranje - Ferencvaros

Tonči Vlašić/
image

Trening Jug Adriatic osiguranje - Ferencvaros (Rino Burić)

Tonči Vlašić/
image

Trening Jug Adriatic osiguranje - Ferencvaros (Goran Grgurević desno)

Tonči Vlašić/
04. prosinac 2023 03:51