StoryEditorOCM
VaterpoloPRVI TURNIR SKUPINE ‘A‘ DRUGOG RAZREDA

Ispisali povijest na riječkoj Kantridi - Kapekaši osvojili prvi bod u Regionalnoj ligi

Piše Tonči Vlašić
21. studenog 2021. - 23:45

Prve četiri utakmice u Regionalnoj ligi su izgubili, redom, prvo od domaćina, Primorja EB (7:13), a zatim na Kantridi i od Cattara iz Kotora (10:12), zagrebačkog Medveščaka (7:15) i Valisa iz Valjeva (8:12), ali su u zadnjoj, petoj utakmici na prvom od tri turnira sezone u drugom razredu Regionalne lige stigli do prvog boda u natjecanju. U povijesti KPK će pisati kako je prvi bod u Regionalnoj ligi izboren u 5. kolu protiv Naisa iz Niša rezultatom 12:12.

KPK je odlično otvorio utakmicu na Kantridi, u drugoj četvrtini vodio sa 7:2. Prednost izgubio početkom posljednje četvrtine kad je Nais izjednačio na 9:9. Nakon pogotka Marijana Duhovića za novo vodstvo (10:9), Nais je nanizao tri pogotka te imao prednost 12:10. Ipak, drugim pogotkom Duhovića, a šestim pogotkom Srđana Antonijevića KPK je izborio bod.

Antonijević je drugi strijelac turnira sa 17 pogodaka, uspješniji od njega bio je samo Tin Brubnjak s 19 pogodaka, član riječkog Primorja EB. Osim Duhovića protiv Valisa je dva pogotka za sastav trenera Zorana Mustura postigao i Ante Radovanović, a po jedan Marin Ban i Petar Tedeschi. Vratar KPK Davor Skokandić je imao dvanaest obrana.

KPK PRVI TURNIR

Strijelci za KPK: 17 pogodaka – Srđan Antonijević, 11 pogodaka – Marin Ban, 7 pogodaka – Petar Tedeschi, 4 pogotka – Marijan Duhović, 2 pogotka – Ante Radovanović, 1 pogodak – Toni Knežević, Vinko Fabris, Danijel Caktaš.

Još su igrali: Davor Skokandić, Vito Sardelić, Vid Borovina, Franko Fabris, Jakov Bakarić, Domagoj Čale, Vinko Radovanović.

Zbog ozljede nije igrao Marin Čumbelić, a KPK u prvom dijelu sezone ne može računati na Borisa Leticu.

Preostala dva turnira igrat će se 2022. godine. Drugi od 14. do 16. siječnja, a posljednji treći od 4. do 6. ožujka.

25. travanj 2024 19:30