StoryEditorOCM
TenisTOOOOOOOOOOOO! |

DUBROVKINJA POSLALA KUĆI I POBJEDNICU ROLAND GARROSA Nova velika, sjajna pobjeda na Miami Openu Ane Konjuh!

Piše Tonči Vlašić
27. ožujka 2021. - 18:29

Prekjučer je poslala kući Madison Keys, nekadašnju finalisticu US Opena, a trenutno 19. tenisačicu svijeta, ostvarila prvu TOP 20 pobjedu nakon 2017. godine, a sad je, 48 sati poslije, napravila novi podvig. Ana Konjuh, povratnica na terene nakon četiri zahvata na laktu, četiri duge, duge pauze od kojih je posljednja trajala, i trajala, svladala je u 3. kolu jednog od najvećih svjetskih turnira, Miami Open, aktualnu pobjednicu Roland Garrosa i trenutno 16. tenisačicu svijeta, Poljakinju Igu Swiatek.

O, kako je to lijepo izgledalo ove subote na Floridi! Pogotovo u prvom setu kojeg je dobila sa 6:4, te, naravno, u trećem, odlučujućem setu u kojem je bila bolja sa 6:2. Ana je pokazala više, Ana je bila šefica na terenu. Malo je nedostajalo da i Swiatek pošalje doma sa čistih 2:0 u setovima. Međutim, peti gem tog drugog seta nije se okrenuo na njenu stranu. Odlučivale su sitnice, ali, sad je to najmanje važnije. Kad je bilo najvažnije, Ana je bila bolja. Na kraju, kao i nakon pobjede protiv Keys, televizijske kamere su uhvatile osmijeh na njezinom licu, čvrsti stisak šake...

Ana Konjuh je pobjedom u četvrtak s 338. mjesta 'sletila' na 289., a sad je s pobjedom protiv Swiatek nastavila letjeti prema naprijed. S novih 65 bodova skočila je na 241. mjesto. Želja joj je što prije dohvatiti TOP 100, a Ana može puno, puno bolje i od toga. Ne, nismo zaboravili kako je prije drugog odlaska u bolnicu bila 20. tenisačica svijeta, kako je tad bila najmlađa tenisačica u TOP 50.

Ana Konjuh uživa u novoj TOP 20 pobjedi, drugoj u samo 48 sati, i okreće se idućem kolu, a tamo će je čekati Latvijka Anastasija Sevastova, 57. tenisačica svijeta.

20. travanj 2024 18:37