StoryEditorOCM
Tenis9420 KILOMETARA DALEKO |

DUBROVKINJA OSVOJILA KOLUMBIJU Lucija Ćirić Bagarić hita prema TOP 100 juniorki svijeta, uspjeli li - igrat će na Grand Slamu!

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2021. - 22:08
Pobjednički selfie - Lucija Ćirić Bagarić s Dankinjom Johanne Christine Svendsen te plaketama za osvojeni turnir parova prvog ranga u dalekoj Barranquili, u Kolumbiji

Podigla je pobjednički pokal Lucija Ćirić Bagarić na tlu Južne Amerike, u Kolumbiji. Nije uspjela u pojedinačnoj konkurenciji iznenaditi petu nositeljicu, američku tenisačicu Valenciu Xu, 61. juniorku svijeta, iako je malo nedostajalo za uspjeh (dobila je prvi set, poražena je nakon tri i po sata igre), ali je s Dankinjom Johanne Christine Svendsen pomela konkurenciju i osvojila u parovima juniorski turnir prvog ranga u 9420 kilometara udaljenoj Barranquilli. 

Dubrovkinja je sa Svendsen u finalu odigranom ovog petka, 19. ožujka, sa 6:4 i 6:4 u finalu dobila četvrte nositeljice, Čehinju Brendu Fruhvirtovu i Amerikanku Madison Sieg. Prije toga u polufinalu, također s 2:0 u setovima, Amerikanke, Krystal Blanch i Avu Krug. Pamtit će se kako su u četvrtfinalu izbacile prve nositeljice, Meksikanku Juliu Garciu i Argentinku Solanu Sierru, i to nakon što su izgubile prvi set sa 7:5. Potom su bile bolje sa 6:4 u drugom, te 10:5 u trećem, tzv. produženom tie breaku. Prvi izgubljeni set u četvrtfinalu bio je ujedno jedni izgubljeni set Bagarić i Svendsen na putu do naslova.

Najvažnije za 17-godišnju Dubrovkinju jesu novi bodovi, a njih je dosta jer je ovo bio turnir prvog ranga, te će Lucija Ćirić Bagarić sa 202. mjesta napredovati pedesetak mjesta i na najnovijoj rang listi najboljih juniorki svijeta naći se oko 150. mjesta.

Iduće nastupe Dubrovkinja bi trebala imati za tri tjedna u Bugarskoj, naravno, ako epidemiološka situacija bude u redu. Riječ je o turnirima prvog (Plovdiv) i drugog ranga (Haskovo).

Uglavnom, ukoliko u iduća dva mjeseca Ćirić Bagarić ulovi mjesto među 100 najboljih na svijetu ostvarit će cilj – nastupit će po prvi put na jednom juniorskom Grand Slamu, i to Roland Garrosu.  

20. travanj 2024 04:20