StoryEditorOCM
TenisWTA TURNIR |

ANA KONJUH NA ISTANBULSKOJ ZEMLJI ‘LOVI‘ PARIŠKU Na startu protiv velikog dužnika!

Piše Tonči Vlašić
18. travnja 2021. - 14:11

Ana Konjuh je u Istanbulu gdje će na startu WTA turnira igrati protiv Talijanke Sare Errani, 33-godišnje Talijanke, kojoj je 2012. bila nezaboravna godina. Na sva četiri Grand Slama je ostvarila svoj najbolji plasman: četvrtfinalistica Australian Opena, finalistica Roland Garrosa, 3. kolo Wimbledona te polufinalistica US Opena.

Zadnji nastup na Grand Slamu imala je 33-godišnja Errani početkom ove godine u Melbourneu, i to je nastup u glavnom turniru izborila kroz kvalifikacije, koje su se igrale u Dubaiju, a u finalu tih kvalifikacija dobila je upravo Anu Konjuh, i to nakon dva sata i dvije minute velike borbe. Ana je dobila prvi set, drugi Errani, koja je treći, odlučujući, otvorila vodstvom 4:0. Ana je uzvratila, izjednačila na 4:4, te imala break loptu u devetom gemu za nastavak svog niza. Kad nije uspjela, u idućem, desetom gemu izgubila je servis, te je Errani putovala 'tamo dole'.

Srećom, što te ne ubije, ojača te, te Ana, iako joj je taj poraz baš teško pao nakon svih problema s laktom zbog čega u zadnje tri godine takoreći nije ni igrala, nije potonula. Četvrtfinale prije neki dan velikog turnira Miami Opena, tri pobjede u glavnom turniru od kojih dvije pobjede protiv TOP 20 igračica, pogurale su je prema naprijed gotovo sto mjesta, te je sad 242. tenisačica svijeta. Novi dobar rezultat doveo bi je još bliže cilju, nastupu na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu....

Je li moguće nastup na pariškoj zemlji osigurati već na zemlji Istanbula? Odgovor ćemo dobiti idući tjedan. Još se ne zna kad će Ana igrati protiv velike dužnice, sutra ili prekosutra.

Prva nositeljica Istanbula je Belgijka Elisa Martens, 17. tenisačica svijeta, druga Splićanka Petra Martić, koja je na 21. mjestu. Errani je pak na 112. mjestu, a pobjednicu ogleda Konjuh – Errrani čeka bolja iz ogleda u kojem će kvalifikantica igrati protiv osme nositeljice, Kineskinje Qiang Wang, 50. sa svjetske rang liste. U Aninom dijelu ždrijeba je i Ruskinja Daria Kasatkina, 37. sa svjetske rang liste, protiv koje može igrati tek u četvrtfinalu. S Martić se može ogledati tek u polufinalu, a s Martens ne prije finala...  

Nakon Turske, Konjuh će putovati u Španjolsku. Čeka je nastup na jednom od najvećih svjetskih turnira, Matuta Madrid Openu.

22. travanj 2024 23:48