StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA |

RKHM DUBROVNIK DOZNAO RASPORED U LIGI ZA OSTANAK Dvojica bivših u TOP 10 lige po prosjeku postignutih pogodaka

Piše Tonči Vlašić
22. ožujka 2021. - 18:04

RKHM Dubrovnik će na startu Lige za ostanak biti gost Gorice, 27. ožujka, a potom bi u srijedu, 7. travnja, trebao dočekati Spačvu iz Vinkovaca. U 3. kolu je gost Bjelovara (10. ili 11. travnja), a 17. ili 18. travnja ugostit će Umag. U 5. kolu putuje u Rijeku. Protiv Zameta trebao bi igrati 24. ili 25. travnja.

Gorica stiže u Gospino polje u 6. kolu, koje se igra 5. svibnja. RKHM Dubrovnik će u Vinkovcima igrati 8. ili 9. svibnja, dok se 8. kolo igra 22. ili 23. svibnja (Bjelovar je gost). Utakmice 9. kola se igraju 26. svibnja (RKHM Dubrovnik gost Umaga), a posljednjeg, 10. kola, 29. ili 30. svibnja (Zamet u Gospinom polju).

Prvi dio sezone 2020./21. Paket24 Premijer lige, koji je upravo završen, bio je iznimno uzbudljiv. O poretku na vrhu odlučivalo je posljednje kolo. Gorica je na kraju nakon briljantnog ulaska u sezonu gdje je imala pet pobjeda i remi u prvih šest susreta ostala bez Lige za prvaka. S druge strane, briljirao je Bjelovar. Oni su prvu pobjedu ostvarili tek u sedmom kolu i na kraju će s četiri boda krenuti u Ligu za ostanak – istaknuto je na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza.

Varaždin 1932., Sesvete, Dubrava i Poreč su izborili Ligu za prvaka, priključit će im se PPD Zagreb i Nexe, te oni kreću od nule u borbu za naslov prvaka. S druge strane Ligu za ostanak petoplasirani sastav Paket24 Premijer lige počinje s 5 bodova nagrade, a peta je bila Gorica. Šesti Bjelovar sa 4 boda, sedmi Zamet s 3 boda, osma Spačva Vinkovci s 2 boda, predzadnji Umag s bodom, a posljednji RKHM Dubrovnik bez boda. Nakon deset kola dva posljednjeplasirana sastava trebala bi ispasti u niži rang, međutim, već se uvelike priča kako će iduće sezone najveći rang brojati 16 klubova, kako će igrati od početka PPD Zagreb i Nexe, kako nitko od deset premijerligaša neće ispast, te kako će ući po dva najbolja iz svake skupine drugog razreda, sjeverne i južne skupine Prvih liga...

S obzirom na događanja u RKHM Dubrovnik, činjenicu kako je većina udarnih igrača zbog neslaganja s Ivom Dragićem, dopredsjednikom kluba, napustila klub, a kako je prijelazni rok završen dan nakon što su isti odbili otputovati na utakmicu u Bjelovar, dubrovački klub od tad za cilj ima odigrati sezonu do kraja, te se nadati kako će se proširiti najveći rang.

Ostat će u osvrtu na Paket24 Premijer ligu činjenica kako je Luka Bevanda četvrti strijelac lige s 99 pogodaka, ali s 15 odigranih utakmica (Bevanda je jedan od igrača koji je je odlučio ne igrati dok je Dragić u klubu). Prvi topnik lige je Tibor Jurjević iz Bjelovara sa 124 pogotka u 18 utakmica, ili 6,89 pogodaka u prosjeku. Drugi je Gabriel Buvinić iz Umaga, koji je s utakmicom manje postigao 109 pogodaka, a treći Luka Moslavac iz Poreča sa 103 pogotka.

Bevanda je sa 6,6 pogodaka po utakmici imao treći najbolji prosjek pogodaka u ligi (Jurjević najbolji sa 6,89, a Filip Perić iz Poreča drugi sa 6,80). Još je jedan igrač RKHM Dubrovnik među TOP 20 najboljih strijelaca lige (16. mjesto), a u TOP 10 po prosjeku (10. mjesto) – Tomislav Radić, koji je u 13 utakmica postigao 70 pogodaka (prosjek 5.38), karijeru je nastavio prije neki dan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na kraju, kad se podvukla crta pod Paket24 Premijer ligu, RKHM Dubrovnik je imao šesti napad lige (26,82 pogodaka po utakmici, bio je treći tri kola prije kraja) i najslabiju obranu (30,24 pogotka po utakmici). Najefikasnija momčad lige je bila Dubrava s 527 pogodaka ili 29,28 pogodaka po utakmici, a najbolju obranu je imala Gorica, koja je primila 392 pogotka , ili 21,78 u prosjeku po jednoj utakmici.

image
RKHM Dubrovnik - sastav koji je igrao protiv Dubrave utakmicu 18. kola PAKET 24 Premijer lige
Tonči Vlašić

Liga za ostanak počinje ovaj vikend. Gorica je objavila kako će RKHM Dubrovnik ugostiti u subotu, 27. ožujka, s početkom u 19 sati.

25. travanj 2024 04:27