StoryEditorOCM
RukometOD UTAKMICE DO SUDNICE

Policija otkrila što će biti s rukometašem RKHM koji je priveden zbog nevažeće radne dozvole. U posljednjih deset godina bilo je još ovakvih slučajeva

Piše Dv
25. studenog 2021. - 16:25

Nakon što je tijekom poluvremena rukometne utakmice 2. pretkola Hrvatskog kupa između RK Aridaei Župa dubrovačka i Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik policija odvela rukometaša RKHM Dubrovnik, Samida Mekića, kojemu je istekla radna dozvola, iz PU dubrovačko-neretvanske pojasnili su koja je daljnja procedura.

- Državljanina treće zemlje može se protjerati iz EGP-a/RH ako počini prekršaj iz propisa o zapošljavanju i radu državljana trećih zemalja. U konkretnom slučaju, državljanin Crne Gore je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je nakon provedenog postupka proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna. Po pravomoćnosti presude će se utvrditi elementi i okolnosti za daljnje postupanje, objašnjavaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Već prije je bilo ovakvih slučajeva.

- U posljednjih 10 godina zbog nezakonitog rada procesuirano je 7 stranaca – sportaša, od kojih su petorica bili državljani BiH i dvojica državljana Crne Gore, pojasnili su. 

25. travanj 2024 07:55