StoryEditorOCM
RukometDRUGA HL - JUG |

POLA, POLA Mokošica vodila, ali nije uspjela, Ardiei uništio Vodice te gleda s vrha s velikom pogodak razlikom, a tek je 4. kolo

Piše Tonči Vlašić
25. listopada 2021. - 10:32

Odigrano je 4. kolo u južnoj skupini Druge hrvatske lige, trećeg ranga. Polovičan učinak županijskih predstavnika, Ardiaei i Opuzen su pobijedili, a Mokošica i Korčula izgubili.

Ardiaei je dobio Vodice u Čibači sa 41:19. Nije bilo dileme hoće li osvojiti bodove, već s koliko će razlike sastav iz Župe dubrovačke dobiti suparnika. Poveo je s 5:0, imao u 15. minuti vodstvo 11:1, na poluvremenu 19:6, najveću prednost u posljednjoj minuti kad je bilo 23 pogotka razlike (41:18).

Četvrti nastup – četvrta pobjeda sastava trenera Antonia Lončarice, koji je četvrtu pobjedu izborio u sastavu: Leo Brnin (5), Anes Avdić (3), Teo Putica (4), Nikša Bušlje (2), Maro Dabelić (5), Ado Ćustović (3), Toni Barišić, Marino Knez (2), Aldin Hajdarović, Maro Peručić (7), Hrvoje Lončarica (3), Hrvoje Marušić (5), Luka Butorac i Matija Gabrieri (2). Ardiaei je u četiri utakmice postigao 140 pogodaka (prvi napad lige), a primio 52 manje (druga obrana lige)!

image
Antonio Lončarica, trener Rukometnog kluba Ardiaei
Tonči Vlašić

Najmanje pogodaka primio je Opuzen - 82 pogotka, koji je u 4. kolu dočekao Kingtrade te stigao do treće pobjede. Bio bolji s 32:26. Julio Jelavić je bio prvi strijelac s 10 pogodaka, a još su igrali: Mate Nikolić (1), Mirko Žuvelek (5), Vladimir Koncul (2), Josip Prović (8), Kristijan Palinić (3), Goran Marković (3), Gabriel Tapalović, Bruno Bošković (2), Tonči Čović, Luka Deak, Mihael Ujdur (2), Milan Utovac, Daniel Jarić i Stipe Vuletić.

image
Julio Jelavić (Opuzen)
Tonči Vlašić

Korčula je poražena u Sinju od Kamička s 39:28. Na put je otišla sa samo osam igrača: Roko Krkeljaš, Antonio Petrović (2), Zvonimir Đula (5), Matej Marković (5), Zvonimir Ćenan (1), Goran Stamatović (7), Luis Arkulin (5) i Roko Poša (3).

Kolo je zaključeno ogledom Mokošice i Jelse. Mokošica je bolje otvorila utakmicu, u 22. minuti vodila s 8:7, ali nakon toga je Jelsa preuzela vodstvom na poluvremenu imala tri pogotka viška (13:10), a u nastavku nije dozvolila domaćinu da se približi. Na kraju je bila bolja 25:20. Mokošica je igrala u sastavu: Tomislav Prkačin, Mario Vuletić, Sandro Nemedi (6), Hrvoje Hladilo, Mario Marjanović, Jurica Leopold Prkačin, Domagoj Prkačin (6), Kristijan Njavro (1), Andro Koncul (1), Karlo Šutalo (5), Toni Miloslavić (1), Mario Vuličević i Davor Zec.

image
Karlo Šutalo (Mokošica)
Tonči Vlašić

Poredak: Ardiaei i Kamičak po 8 bodova, Opuzen, Split, Solin i Biograd po 6, Korčula, Jelsa i Vodice po 4, Kingtrade i Trogir 2 po 2, te Trilj, Mokošica i Krilnik bez boda.

U 5. kolu Ardiaei je gost Solina, Korčula dočekuje Opuzen, a Mokošica ide u Vodice. 

19. travanj 2024 10:47