StoryEditorOCM
RukometMALI KORČULANI ODLIČNI NA STARTU PRVE HRVATSKE LIGE DO 11 GODINA

Janjina dica, koja su u mini rukometu dobila 123 od 125 utakmica, u prve tri utakmice velikog rukometa, u 120 minuta igre, postigli 120 pogodaka!

Piše Tonči Vlašić
5. studenog 2021. - 18:17
Mali rukometaši Korčule, rođeni 2010. i 2011. godine, s trenericom Janjom Lozicom te legendom svjetskog rukometa, Ivanom Balićem na turniru Erste lige u mini rukometu u lipnju ove godine u Gospinom poljuTonči Vlašić

Pobjeda protiv Balić Metličić 07 sa 44:9, pobjeda protiv Trogira s 38:4 te pobjeda protiv Metković Mehanike s 38:9 – tako su svoju priču u južnoj skupini Prve hrvatske lige počeli mali rukometaši iz Korčule, Janjina dica, kako ih od milja zovu.

- Sve su iznenadili. U 120 minuta igre, njima je poluvrijeme 20 minuta, tri utakmice po 40 minuta igre, postigli su točno 120 pogodaka. Svi su igrali, ne samo oni najstariji, rođeni 2010. i 2011., već i najmlađi, koji su rođeni 2012. i 2013. godine. Sad su podigli nakon prve tri utakmice letvicu očekivanja. Međutim, suparnici su nam nepoznanice, te je teško bilo što prognozirati. Ali, početak je, složit će se svi, lijep, baš lijep, i nema tko ih nije pohvalio – priča Janja Lozica, bivša rukometašica, kojoj su ozljede prekinule igračku karijeru, a koja je krajem 2013. zavrnula rukave. Okupila je tad u Korčuli desetak djevojčica, te krenula. Potom su stigli na trening i dječaci. Vrlo brzo i rezultati s jednima i drugima. 

Sjećamo se kako su djevojčice rođene 2007. i mlađe bile najbolje u državi u mini rukometu. Kakva je to bila festa kad su osvojile Otvoreno prvenstvo u Karlovcu, koje nije bilo samo skup najboljih iz Lijepe naše, već i šire. Dječaci rođeni 2010. i mlađi su protekle tri godine igrali mini rukomet. Kako? Stoji podatak kako su u tom periodu odigrali 125 utakmica. Znate li koliko su dobili?

- Imali su 123 pobjede, samo jedan poraz uz jednu neriješenu utakmicu – ponosno će trenerica Lozica.

image
Nino Fider (Korčula)
Tonči Vlašić

- U rujnu, uoči prvih utakmica u Prvoj hrvatskoj ligi za dječake do 11 godina, otišli smo prvi put na turnir u zagrebačku Dubravu, naš najjači turnir za ovaj uzrast. Došli smo do finala u kojem smo izgubili od djece PPD Zagreb. Nažalost, nismo mogli ići kompletni. Nastupili smo s devetoricom, a finale im je bila deveta utakmica na turniru. Međutim, najvažnije, stekli su iskustvo. Vidjeli što ih čeka u velikom rukometu, koja je razlika u odnosu na mini rukomet, koji su igrali do jučer. Bila je to odlična priprema za početak lige, koji smo počeli odlično. Inače, u ovoj ekipi imam 17 dječaka. Već sam rekla, nisu svi izlazno godište, 2010., već ima djece rođene 2011., ali i 2012., te 2013. godine. Svi igraju, svi pogađaju.

PETNAEST KLUBOVA

Ukupno je 15 klubova u Prvoj hrvatskoj ligi – regija jug za dječake do 11 godina: Vodice, Zadar 2013., Solin, Dugopolje, Split, Kamičak, Metković Mehanika, Biograd, BM 07, Krilnik, Hrvatski dragovoljac, Ribola Kaštela, Trogir, Adriatic i Korčula.

Metković Mehanika je u prva tri nastupa ostvarila dvije pobjede i poraz od Korčule. Metkovci su dobili Trogir s 20:13, te BM 07 s 24:12.

U nedjelju će Korčula imati nova dva ispita. U Metkoviću ih čeka Ribola Kaštela i Hrvatski dragovoljac.

- Napokon će ova naša djeca igrati i kod kuće, prvi put. Svi znaju za njih, a do jučer ih nikad nisu imali mogućnost gledat u Korčuli u službenoj utakmici. Ove sezone će to imati zahvaljujući nastupu u Prvoj hrvatskoj ligi. Veselimo se tome - reći će Janja Lozica, trenerica Korčule, koja je spomenute tri prvoligaške pobjede izborila u sastavu: Mate Ojdanić, Ante Sardelić, Lucian Ilišković, Niko Matić, Toni Bonifačić, Ivano Kapor, Vigo Marić, Roko Lešaja, Niko Krkeljaš, Franko Šegedin, Duje Depolo, Nino Fider, Franko Mateo Minga, Jakov Granić i Lovro Jurjević.

image
Niko Matić (Korčula)
Tonči Vlašić

24. travanj 2024 10:35