StoryEditorOCM
RukometZAGRIJAVANJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Imali smo lijepog posla protiv Makedonije, vidjeli dobrog, ali i lošeg, Zvonimir Srna pogađao, Mate Šunjić branio...

Piše Tonči Vlašić
6. siječnja 2023. - 23:38

Hrvatska je pobjedom otvorila nastup na Croatia Cupu u Poreču. Imali smo lijepog posla protiv Makedonije, vidjeli dobrog, ali i lošeg koje nam se na SP neće smjeti događati. To loše posebno se odnosi na igru u obrani, makar ne treba zdravo za gotovo uzimati prijateljske utakmice - napisao je Dražen Pinević, novinar SN-a u svom izvješću. 

Naši su bili bolji s 40:34. Ivan Martinović, koji je odrastao u Austriji, gdje je i rođen, bio je s osam pogodaka naš prvi strijelac. Metkovac Zvonimir Srna je tri puta tresao mrežu Makedonaca. Njegov sugrađanin Mate Šunjić je imao četiri obrane...

- Atmosfera je nevjerojatna, puna dvorana je iznenađenje i poticaj za sve nas (4.000 gledatelja - op.a.). Kad pogledam rezultat boli me glava, iskreno. Nismo bili defanzivno dobri, obrana se igra nogama, a ne rukama, puno smo dozvoli protivniku unutar devet metara. Obrana nam ne smije patiti zbog tranzicije prema naprijed i s tim se dobro moramo pozabaviti do početka SP. Napadački je bilo OK - rekao je naš izbornik Hrvoje Horvat.

U subotu od 20.15 sati igraju Makedonija – Izrael, a u nedjelju od 20.15 sati Hrvatska – Izrael nakon čega će se znati poredak.

Svjetsko prvenstvo se igra od 11. siječnja u Švedskoj i Poljskoj. Ono će biti kvalifikacijsko za nastup na Olimpijskim Igrama koje će se 2024. godine održati u Parizu. Hrvatskoj su protivnici u skupini prvog kruga Egipat, Maroko i SAD, igra se u Jönköpingu. Naša skupina se u drugom krugu križa s tri najbolja iz skupine u kojoj su Danska, Tunis, Bahrein Belgija.

U drugom krugu samo prva dva mjesta iz četiri skupine po šest vode u četvrtfinale. Prolaz među osam, ukoliko tamo bude Francuska, osigurat će nastup u olimpijskom Parizu 2024. Ukoliko ne, trebat će bit među sedam najboljih.

Naravno, želja naših je, kao i uvijek, borba za medalju, ne samo izboriti plasman na OI.

25. travanj 2024 04:07