StoryEditorOCM
RukometTREĆELIGAŠI ODIGRALI 6. KOLO

Ardiaei čista petica, Opuzen pet od šest, Korčula dva od šest, a ne ide Mokošici..

Piše Tonči Vlašić
8. studenog 2021. - 13:01

Kamičak je na vrhu sa svih šest pobjeda u južnoj skupini Druge hrvatske lige, trećem razredu, ali sve utakmice dobio je i Ardiaei, koji je odigrao utakmicu manje, a koji svoj zaostatak ima odraditi u utorak, 9. studenog, u Solinu protiv istoimenog domaćina, koji je dobio četiri od pet utakmica. Pet pobjeda, kao i sastav iz Župe dubrovačke, ima i Opuzen, koji ima i jedan poraz.

Korčula je na dvije pobjede i četiri poraza, a Mokošica je i dalje bez boda, te dijeli začelje s Krilnikom i Triljem.

U 6. kolu Opuzen je kod kuće dobio Jelsu s 21:19, Ardiaei u Čibači Split s 27:24, Korčula je poražena kod Kingtradea s 27:18, a Mokošica u Gospinom polju od Solina s 38:15.

Josip Prović je s dva pogotka u zadnje četiri minute donio pobjedu Opuzenu. Jelsa je izjednačila na 19:19 u 56. minuti, te više nije uspjela zatresti mrežu domaćina. Jelsa je u posljednjih deset minuta ušla s tri pogotka viška. Vodila je u 50. minuti s 18:15. Julio Jelavić je bio prvi strijelac Opuzena sa 7 pogodaka, Prović je postigao šest, Mirko Žuvelek četiri, Kristijan Palinić tri, te jedan Ivan Obšivač.

Ardiaei je vodio od prve minute. Imao je u 20. minuti sedam pogodaka prednosti (11:4), na poluvremenu pet (15:10). Split je u nastavku četiri puta bio na minus dva. Ne i bliže. Teo Putica i Hrvoje Lončarica su s po šest pogodaka bili prvi strijelci momčadi, Anes Avdić i Marino Knez su postigli po četiri, Maro Peručić i Hrvoje Marušić po tri, te Matija Gabrieri jedan.

Korčula je u Makarskoj non stop bila u minusu protiv Kingtradea, kao i Mokošica protiv Solina. Francesko Verazza je bio prvi strijelac Korčule s pet pogodaka, Goran Stamatović je postigao četiri, Roko Poša tri, Dominik Đula i Roko Risteski po dva, te Matej Marković i Luis Arkulin po jedan.  

Strijelci za Mokošicu bili su Mario Vuletić (1), Petar Vareškić (1), Davor Zec (3), Hrvoje Hladilo (1), Kristijan Njavro (5), Karlo Šutalo (2), Mateo Vučićević (1) i Toni Miloslavić (1).

U 7. kolu Ardiaei je gost Krilnika, Mokošica ide u goste Splitu, Opuzen je gost Vodica, a Korčula dočekuje Trogir 2.

20. travanj 2024 05:06